h

SCHRIFTELIJKE VRAGEN M.B.T PROMOTIEMOGELIJKHEDEN BIOSCOOP

5 februari 2010

SCHRIFTELIJKE VRAGEN M.B.T PROMOTIEMOGELIJKHEDEN BIOSCOOP

Geacht College,

Sinds juni 2009 is het culturele aanbod van Veenendaal verrijkt door de heropening van de Bioscoop, die tegenwoordig de naam 'One2See' draagt. Het behoeft geen betoog dat de SP zeer blij is met de aanwezigheid van een bioscoop in 't Veen.

Het was dan ook erg jammer voor mij, om te moeten vernemen dat de bezoekersaantallen van de bioscoop nog niet het potentieel optimaal waarmaken. 'One2See' blijkt nog erg onbekend onder de Veenendalers. Dit hangt samen met de beperkte promotiemogelijkheden die de bioscoop heeft.

Omdat ik, met mijn fractie, waarde hecht aan het succes en het voortbestaan van de bioscoop, wil ik het college graag de volgende zaken voorleggen. Ik hoop in uw beantwoording vooral de bereidheid te vinden om mee te denken in het belang van de bioscoop.

1.De eigenares van de bioscoop geeft aan dat zij, in tegenstelling tot theater 'de Lampegiet' geen borden langs de weg mag plaatsen. Dit, omdat de bioscoop een commercieel bedrijf is. Echter, de bioscoop is ook een belangrijke cultuuraanbieder. Is het college bereid om vanuit dat oogpunt wel adverteren langs de weg toe te staan voor de bioscoop?
2.Momenteel moet de bioscoop voor iedere afzonderlijke keer dat zij willen flyeren apart toestemming vragen bij de gemeente. Is het mogelijk om de bioscoop hier gewoon een heel jaar lang toestemming voor te geven?

Het behoeft geen betoog dat ik hoop op gemotiveerde en welwillende beantwoording.

Met vriendelijke groet,

Jan Breur
Fractievoorzitter SP

U bent hier