h

WMO en vastgoed: de speeches...

20 februari 2010

WMO en vastgoed: de speeches...

lees hier mijn stemverklaring (WMO) en mijn korte toespraak (vastgoedbeleid) van afgelopen woensdag.

WMO (stemverklaring)

Voorzitter, naar het inzicht van de SP bevat deze evaluatie te weinig informatie. Er staat weinig over huisbezoeken, er is geen risicoanalyse en het advies van het WMO-forum ontbreekt. Dit laatste is met name belangrijk, omdat het WMO-forum destijds erg kritisch was over de verordening en het besluit verstrekkingenboek. Daarom willen wij graag hun advies hierin betrekken. Graag breng ik in herinnering dat de SP destijds erg kritisch was en het hoeft geen betoog dat we dat zullen blijven. Om deze ons moverende redenen wenst de SP geacht worden tegen het voorliggende voorstel gestemd te hebben. Overigens zijn we van mening dat het mandaat aan het college rond het besluit verstrekkingenboek ingetrokken dient te worden.

vastgoed

Voorzitter,

Los van de dank die wij hebben voor dit rapport van de rekenkamercommissie, moet mijn fractie van het hart dat de timing van dit onderzoek ongelukkig is geweest. Het College is immers al bezig met een verbeterslag rond het vastgoedbeleid.
Mijn fractie wacht de notitie omtrent vastgoed dan ook reikhalzend af, in het tweede kwartaal, en zal constructief met het nieuwe College* aan de slag gaan voor een goed vastgoedbeleid.

*) hier voegde ik spontaan, gemeend maar ongepland, de zinssnede 'waar de SP aldanniet zitting in heeft' toe tijdens de gemeenteraadsvergadering

U bent hier