h

Overlast en criminaliteit

14 maart 2010

Overlast en criminaliteit

Om de discussie over de WSW-raad zuiver te houden is hier de mogelijkheid om over de overlast te schrijven. Zo houden we de onderwerpen gescheiden.

In elk geval zijn we het er allemaal over eens dat wangedrag, criminaliteit, moet worden eengepakt. Ieder mens heeft het recht om veilig over straat te kunnen!

Als de politie niets of te weinig doet, is dat ronduit schandalig. Maar kan de politie eigenlijk wel voldoende, of is de boel eigenlijk kapotgemaakt door reorganisaties en bezuinigingen?

Benut dit blog voor problemen en oplossingen rond criminaliteit, overlast, leefbaarheid, veiligheid.

1.Off-topic

Zoeven op het 8 uur journaal werd mijn beweringen bevestigt, Veenendaal staat op de VIERDE plek wat betreft de overlast van Marokkaanse Jongereren die voortdurend in herhaling vallen. Zijn we EDE dan voorbij gestreefd, en wat gaat Ben W nu doen omdat tot nu toe het KNUFFELBELEID niet werkt.
Ben erg beniewd hoe dit grpte probleem in de toekomst zal worden opgelaost want afgaande op de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen zit hetzelfde cluppie weer op hun troon,.. m.a.w. ER ZAL WEL WEER GEEN DONDER VERANDEREN

Reactie door Gerard ? zaterdag 13 maart 2010 @ 20:23 |Bewerken

2.KNUFFELBELEID zal zeker niet helpen,ER ZAL WEL WEER GEEN DONDER VERANDEREN dat mogen we niet weer 4jaar laten gaan zeker niet, tijd voor KNUFFELBELEID dat is over er moeten duidelijke dingen gebeuren hier in Veenendaal die deze stuctuur verandert in nul zero belijdt Gemeente Politie alles moet in het werk gesteld worden om dit teveranderen,dit kan niet en mag niet meer hier in Veenendaal gebeuren.

Reactie door Leo van der Flier ? zaterdag 13 maart 2010 @ 21:21 |Bewerken

3.Leo

Beste Leo verwacht nou niets van het politiekorps van Veenendaal het zijn een stelletje watjes en mietjes, ze schijten al in hun broek bij het woord marokkaan en ze verschuilen zich onder moeders rok wanneer het om marokkaanse jongeren gaat. Weet je wanneer ze wel actie ondernemen en desnoods versterking oproepen?,? als jij als autochtoon zonder achterlicht rij en tegen je aanhouding een beetje begint te sputteren omdat ze geilen op het schrijven van een bon. Ik heb nog nooit een allochtoon een bekeuring zien krijgen, laat staan dat ze hem staande houden. Leo wat dacht je van al die berovingen, mishandelingen enz.enz. je hoort er niets meer van,? ja zeggen ze dan ..het onderzoek loopt nog ? laat me niet lachen ze schijten in hun broek als ze marokkaanse jongeren moeten arresteren en omdat te verbergen roepen ze maar gauw wat.
Het wordt tijd voor vernieuwing van het politieapparaat want wat er nu zit blijft een lachertje.
Ik wil wel benadrukken dat ik niets met Wilders te maken wil hebben of maar ook iets van zijn idee op de samenleving wil onderschrijven,? nee ik schrijf mijn reactie puur op waarnemingen en ervaringen van mensen die ik spreek en waarvan sommige slachtoffer zijn geweest van geweld door marokkaanse jongeren, zelfs mijn zoon hebben ze een tijd lang gechanteerd door een stelletje marokkaans tuig, als hij niet maandelijks 50 euro gaf dan zou hij in elkaar geslagen worden, gelukkig kwam ik er achter en ben toen met succes eigen rechter gaan spelen omdat de politie in gebreke bleef uit angst voor represailles.

Reactie door Gerard ? zaterdag 13 maart 2010 @ 21:48 |Bewerken

4.Heren,

Twee dingen.
1) Het onderwerp van dit bericht zijn de schriftelijke vragen die gesteld zijn aan B&W. Ik heb jullie hier nog over gehoord.
2) Het probleem van de relschoppers is niet hun afkomst, maar hun gedrag. De zuiplappen die in het weekend het uitgaansleven verpesten met hun gekots en geknok zijn vaak ook ?gewoon Nederlands?. Het moge duidelijk zijn dat iedereen die het in z?n kop haalt om zich te misdragen daarvoor de juiste bestraffing hoort te krijgen. Ik zal mijn zegje wel doen in de commissie Middelen; wat gaan jullie zelf doen?

Reactie door Jan Breur ? zondag 14 maart 2010 @ 13:22 |Bewerken

5.Jan

Ik blijf alert op alle mistoestanden in Veenendaal. Dat ik met name de marokkaanse jongeren heb aangehaald kwam voort uit het 8 uur journaal van 13 maart waarin een landelijke lijst van overlast door marokkaanse jongeren werd toegelicht, en daar werd Veenendaal ook in genoemd zodoende dat ik reageer op die nieuwsuitzending. Tuurlijk geeft het uitgaansleven ook de nodige overlast, maar de mishandelingen met of zonder berovingen wordt toch wel vaak door marokkaanse jongeren gepleegd en dat deze jongeren ook heel vaak in herhaling vallen.
Gelukkig zijn er ook heel veel marokkaanse jongeren die zich verre van dit soort activiteiten houden en die de samenleving geen overlast bezorgen, laten we dat ook niet vergeten.

Maar nu even het volgende,? Jan, als ik een melding maakt bij de politie dat er ergens stront aan de knikker is, en ze verschijnen niet wat wil je dan wat ik moet doen, want wat zeggen ze bij de politie,?. nooit zelf ingrijpen, neem het signalement op, en maak foto?s en bel 112. Nou ik kan je verzekeren dat ik dan mijn fototoestel en/of telefoontje kwijt ben en dan ook nog de kans loop op een portie klappen van zo?n groep jongeren.

Jan, dit probleem moet hard aangepakt worden en niet meer knuffelen met deze jongeren, werkkampen, taakstrafen en hun ouders erbij betrekken werkt niet bij deze jongeren, ook niet op de lange duur.
De oplossing zou voor de hand liggen als men hun het Nederlands paspoort afneemt, dan is het ook wat makkelijker om hen terug te sturen, of we sturen de Belgen weer terug naar hun eigen gevangenissen in Belgie, dan hebben we weer ruimte om deze jongeren een lange tijd hun vrijheid te ontnemen, want een ieder, ongeacht wie, die zich op zo?n wijze misdraagt verdient gevangenis straf punt uit, je moet daar niet moeilijk over doen.

Reactie door Gerard ? zondag 14 maart 2010 @ 16:32 |Bewerken

U bent hier