h

Schoon genoeg

19 maart 2010

Schoon genoeg

Het is al weer een tijdje geleden dat ik heb afgegeven op de Telegraaf, maar nu is het weer even nodig. Hun kopje 'werk aan de winkel' boven een artikel van de stakende schoonmakers bevalt me geenszins.

Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het soms is om ongekleurd verslag ergens van te doen. Dat er af en toe een kleine kleuring door de gepoogde objectiviteit heenkomt wil ik best door de vingers zien.

Maar in de verslaglegging van de Telegraaf zag ik weinig pogingen tot objectiviteit. Er werd vooral gezeurd over het feit dat er nu rommel ligt op Utrecht CS. Dat werknemers in de schoonmaakbranche stelselmatig worden uitgebuit, dat werd er gemakshalve niet bijverteld.

Het kan mijn fantasie zijn, maar ik bespeurde zelfs een ondertoontje van minachting in de regels waarin verteld werd dat de stakers een beter loon willen. Alsof ze iets onbehoorlijks vragen!

Onbegrijpelijk dat de Telegraaf zo de kant van de kapitalistische werkgevers kiest. Vooral omdat veel van de stakende schoonmakers, die een hart onder de riem echt wel kunnen gebruiken, Telegraaflezers zijn.

Wie wat anders wil lezen dan wat de Telegraaf voorschoteld, moet HIER klikken.

U bent hier