h

Nieuwe buren

1 april 2010

Nieuwe buren

Met dank aan de verkiezingsuitslag hebben we onze fractiekamer (bijgenaamd 'de bezemkast') moeten afstaan aan D66. Onze nieuwe kamer is nog kleiner...

Maar, ook in de raadszaal zelf krijgen we nieuwe buren. De PvdA komt naast ons zitten. Nee, GroenLinks heeft zichzelf niet opgeheven...

De partij van milieubewuste oud-communisten en oud-pacifisten voert al enige jaren de 'vrijzinnig-liberale' koers. Vandaar dat Femke Halsema eens door de VVD-jongeren is uitgeroepen tot liberaal van het jaar, en daar nog trots op was ook.

De communistisch-pacifistische traditie is verlaten en definitief ingeruild voor het liberalisme van D66, VVD en PVV.

Fractievoorzitter Jurgen Hillaert vond het dan ook tijd om de consequenties van de koerswijziging te aanvaarden - nee - te omarmen, en verzocht dan ook dat zijn fractie een nieuw plekje in de raadszaal zou krijgen: in de liberale hoek, naast D66.

Nu kun je een hoop nare dingen over de koerswijziging zeggen. En die zouden terecht zijn als er geen alternatief was (teleurgestelde GL'ers, welkom!). Maar ik vind het vooral dapper er eerlijk dat ALS je dan die koerswijziging inzet, je daar ook gewoon voor uitkomt.

U bent hier