h

vuilnisbelt

11 mei 2010

vuilnisbelt

Slechts een enkele keer ben in voor mijn werk 'in den lande'; meestal werk ik echter in Amsterdam. Momenteel is Amsterdam, dankzij een staking van de vuilnismannen, een grote vuilnisbelt.

Tot ergernis van velen, maar toen ik gisteren na een weekje vrij Amsterdam CS uitliep in de richting van mijn tram, kon ik een glundering op mijn gelaat niet voorkomen.

De vuilnismannen - in Amsterdam nog ambtenaren - vormen de voorhoede in een strijd voor een fatsoenlijke CAO voor gemeenteambtenaren. In Veenendaal hangen er op het gemeentehuis ook enkele posters hierover. Mijn steun hebben ze. Ik ben altijd voor fatsoenlijk loon, en fatsoenlijk werken in fatsoenlijke omstandigheden.

De tijden dat deze zaak bevochten moeten worden, zijn weer aangebroken. De schoonmaakbranche was de eerste die de strijd leverde, en heeft gewonnen. Nu zijn het de gemeenteambtenaren, met de dappere vuilnismannen in de voorhoede.

Ja, er ligt rommel.
Maar wie is daar schuldig aan? Degene die de rommel maakt, of degene die een fatsoenlijk loon wil voor het opruimen ervan.

Ik sta achter de vuilnismannen!

U bent hier