h

brede heroverweging

9 december 2010

brede heroverweging

Dit is de samenleving:

Er is sinds jaren '90 een explosieve consumptiedruk: je bent wat je hebt.

We zijn van een kostwinnermodel naar een anderhalfverdienermodel gegaan: niet alleen omdat de vrouw 'ook' wil werken, maar anders is de boel ook niet te betalen.
Het kabinet Rutte wil ons trouwens voortduwen naar een volledige tweeverdienerssysteem (alsof daar uberhaupt de banen voor zijn, maar dat is een tweede).

Van onze AOW wordt ons een jaar ontnomen. Dit zou aanvankelijk twee jaar zijn, maar dat komt waarschijnlijk nog wel. Uiteindelijk zal de AOW helemaal verdwijnen, als we niet oppassen!

Het werken gebeurt overigens steeds minder in vaste dienst, maar meer op flex-, freelance- en ZZP-basis. Dat willen de liberalen en de werkgevers (vaak zijn dat dezelfde mensen) graag, om arbeidsvoorwaarden en minimumloon te ontduiken. Lekker flexibel.

Deze flexibiliteit maakt het onmogelijk om aan een hypotheek te komen. Dit, terwijl de liberalen die jou graag flexibel willen hebben ook nog eens willen dat je een koophuis neemt. Om dit te stimuleren pakken ze je de huursubsidie af.
Om nog ergens te kunnen wonen, zul je dus nog meer en nog harder moeten werken.

Het leven bestaat uiteindelijk uit werken, kopen, werken, schulden aflossen, werken, doodgaan.

En nu heeft ons College - een coalitie van ChristenUnie, VVD, SGP en Lokaal Veenendaal het plan opgevat om naar een 'verantwoordelijke samenleving' te gaan, waar mensen nog de tijd voor elkaar nemen en de zorg voor elkaar dragen...

Graag.
Maar hoe?

U bent hier