h

brief aan de veenendaalse krant

24 december 2010

brief aan de veenendaalse krant

Geachte redactie,

In de Veenendaalse Krant van 22 december j.l. bericht u dat de Stroopwafelmotie van de SP wederom geen steun kreeg. Deze berichtgeving verdient een kleine nuancering.

De Stroopwafelmotie was een motie die onze fractie in de raadsperiode 2006-2010 verschillende malen heeft ingediend. Deze motie beoogde om activiteiten die sociale cohesie bevorderen (zoals buurtbarbecues en stoopwafelacties) vrij te stellen van leges.

De motie kreeg steeds veel sympathie van de andere partijen, die zich om vage redenen niet of nauwelijks vertaalde in steun. Het toenmalige college van Burgemeester en Wethouders raakte echter wel overtuigd van het nut van deze motie, en voerde hem dus alsnog uit.

De motie die de SP op 15 december j.l. indiende, waarover u schrijft, is dus niet de originele Stroopwafelmotie. Deze is immers al van kracht. Het gaat hier om een uitbreiding van de Stroopwafelmotie: het doortrekken van de 'Stroopwafelregeling' naar evenementen met hetzelfde doel.

Met de berichtgeving dat er geen steun was voor de 'Stroopwafelevenementen' doet u tevens een partij te kort. GroenLinks steunde onze motie.

Met vriendelijke groet,

Jan Breur
Fractievoorzitter SP Veenendaal

U bent hier