h

brief aan de Veenendaalse Krant

2 april 2011

brief aan de Veenendaalse Krant

Geachte redactie,

Naar aanleiding van het artikel 'SP: geen plaats voor twee PvdA's' (28 maart) hebben mij een aantal reacties bereikt. Daarom lijkt het mij goed om een aantal misverstanden uit de wereld te helpen.

In tegenstelling tot wat sommigen beweren, bemoeit de SP zich niet met interne kwesties van andere partijen. De situatie binnen de PvdA heeft echter consequenties voor de hele gemeenteraad. Daarom moesten er in het Raadspresidium werkafspraken worden gemaakt.

In het raadspresidium zitten alle fractievoorzitters van alle politieke partijen in de gemeenteraad. Al die fractievoorzitters moesten hun mening geven, over hoe we met de situatie verder moeten. Het standpunt dat er geen twee fracties met dezelfde naam in de gemeenteraad kunnen zitten, is volledig legitiem. En omdat de vergaderingen van het raadspresidium openbaar zijn, is er voor mij geen enkele aanleiding om dit standpunt geheim te houden.

De enige 'bemoeienis' die ik met het PvdA-conflict heb gehad, is dat ik de betrokkenen sterkte heb toegewenst. Dit heb ik zowel in het openbaar als op persoonlijk niveau gedaan.

Hoe anders is het voor de 'reaguurdersbrigade' op de website van de Veenendaalse Krant. Die bemoeide zich volop met het conflict. Soms met woorden die de grens van het fatsoen ver achter zich laten. En allemaal anoniem. Dat is pas onbehoorlijk!

Als je een probleem hebt met een bepaalde politieke partij, neem dan gewoon contact op met die partij! Gebruik fatsoenlijke woorden. Gebruik je eigen naam. Wees geen barbaar. Dat is niet alleen de beschaafde manier om zoiets te doen; het is ook de manier die je een serieus antwoord oplevert!

Jan Breur
Fractievoorzitter SP Veenendaal

U bent hier