h

kort kort kort

3 mei 2011

kort kort kort

In deze rubriek zoeven we snel door de actualiteit, met een mild-ironische ondertoon. In deze editie:

1. Osama bin Laden
2. Prince William en Lady Kate
3. Veenendaal: een dorp
4. En verder...

1. Osama bin Laden

Na een zoektocht van een jaar of tien, waarbij er tussen neus en lippen door twee vernietigende oorlogen zijn gestart, is Osama bin Laden eindelijk gevonden. Hij is ter plekke doodgeschoten en in zee gegooid.

Het gezicht van de Terroristische Jihad is verslagen, op een moment dat hij niet meer actueel was. Een voetnootje, een appendix aan de vervlogen actualiteit. Uiteindelijk zal de Arabische Revolutie een veel significantere rol in dit tijdsgewricht spelen.

2. Prince William en Lady Kate

Afgelopen vrijdag zijn ze getrouwd. Prince William van het Verenigde Koninkrijk, met burgermeisje Kate Moss... Kate Hudson of weet ik hoe ze heet.

De bruiloft was ongetwijfeld mooi. Ik heb gehoord dat Kate de loef af werd gestoken door haar jongere, knappere zusje Pipo, maar gedane zaken nemen geen keer.

Ik hoop dat we er nu verder over met rust gelaten kunnen worden. (En laat ze alsjeblieft niet scheiden, anders worden we daar weer mee doodgegooid).

3. Veenendaal: een dorp

Het CDA heeft zich bij monde van raadslid Bert Duijker op het politieke standpunt gesteld dat Veenendaal geen dorp is maar een stad.

Duijker is kennelijk op de ochtend van koninginnedag nooit in Veenendaal geweest. Want jongelui stappen dan voor dag en dauw op een een geprepareerde brommer om rondjes te rijden en zoveel mogelijk kabaal te maken.

Stadsjongeren doen zoiets niet. Kortom: Veenendaal is een dorp.

4. En verder...

Premier Rutte wil Nederland teruggeven aan de Nederlanders.

Betekent dit dat hij aftreedt?

U bent hier