h

Stop de stapeling

20 september 2011

Stop de stapeling

"Weg met het asociale kabinet Rutte!"
Aldus onze trouwe penningmeester, Nico van Ginkel.

Niet zo verwonderlijk dat hij dat vindt, want menig SP'er ziet dit kabinet het liefst zo snel mogelijk vertrekken... en Nico haalt menig partijgenoot links in.

De reden dat mensen van dit kabinet afwillen, ligt heus niet puur bij het feit dat het een VVD-kabinet is. Of dat officieel gedoogd wordt door Geert Wilders en zijn PVV (en in de praktijk ook op belangrijke punten door de PvdA).

De reden dat mensen van dit kabinet afwillen, komt letterlijk neer op de maatregelen die het kabinet neemt. Ze worden de dupe omdat er op al de verschillende maatregelen waarvan ze afhankelijk zijn, bezuinigd wordt.

Nou kan ik in abstracties blijven hangen, of ik maak het concreet. Dit is een voorbeeld dat vandaag in de Volkskrant is gepubliceerd.

Naam:
Denise

Leeftijd:
22 jaar

Handicap:
SMA type 2, een ernstige spierziekte

Regelingen:
PGB, Wajong

"Ik studeer pedagogiek aam de Universiteit utrecht en wil daarna zo spoedig mogelijk aan het werk. Dan kan ik het ouderlijk huis uit en op mezelf gaan wonen. Mijn PGB heb ik nodig voor basisvoorzieningen zoals aankleden, douchen en naar het toilet gaan. Afschaffing van het PGB betekent dat ik misschien nog twintig jaar bij mijn ouders in huis moet blijven en dat wil ik niet.
Je krijgt dan een ongelijke relatie. Juist omdat ze zo dichtbij staan en het beroep op hen altijd heel groot is geweest, heb je als snel het gevoel te veel te vragen. In een instelling heb ik dat gevoel niet, maar dan mis je juist de echte aandacht van de verzorgenden. Je hoort vaak over PGB-fraude, pak die fraudeurs dan aan! Ik bepaal nu zelf wanneer en wie er aan mijn lijf zit. Die onafhankelijkheid wil ik niet kwijt aan een zorginstelling. Ieder volkomen gezond mens wil de regie over zijn leven voeren, ik dus ook. Ik voel me niet gehandicapt, deze kabinetsmaatregelen maken mij gehandicapt."

uit: "'Stapelaars' vrezen het allerergste", De Volkskrant, 20 sept. 2011
door: Johran Willegers

Daar hoor je Rutte en zijn kornuiten niet over. Dat ze mensen gehandicapt maken. Nee, zij kloppen zichzelf liever op de borst, omdat ze het zogenaamd zo goed doen met Griekenland, en ons sociale stelsel 'redden' door het af te breken.

Dat het ook anders kan, lees je HIER

U bent hier