h

Plastic afval: een puinhoop?

12 april 2012

Plastic afval: een puinhoop?

In de afgelopen maand heeft de SP in een viertal uiteenlopende Veenendaalse buurten een enquete gehouden over het scheiden van plastic afval. De respons hierop was bijzonder groot, met name uit de Schepenbuurt. Hartelijk dank voor jullie medewerking!

In elk van de buurten vroegen we 100 huishoudens of zij hun plastic afval scheiden, en of dit bevalt. 59,9% scheidt het plastic inderdaad, maar helaas niet zonder de nodige op- of aanmerkingen.

De zakken nemen teveel ruimte in en worden onvoldoende vaak opgehaald om optimaal resultaat te behalen. Kapotte plastic-zakken zijn soms een verspreidingshaard van zwerfafval.
55,5% van de ondervraagden zou graag gebruik kunnen maken van een plastic-opslagplaats. 28,2% ondervindt nadeel van plasticscheiding.

Recyclen van plastic is een goede zaak. Het ophalen ervan laat te wensen over. Lees hier meer over in ons rapport, te bestellen via veenendaal@sp.nl

Deze tekst is gisteren verschenen op de gemeentepagina in de Veenendaalse Krant. Discussieren over het rapport kan hieronder.

U bent hier