h

kort kort kort

3 mei 2012

kort kort kort

In deze rubriek zoeven we snel door de actualiteit, met een mild-ironische ondertoon. In deze editie:

1. Harteloos Moordduo
2. Harteloze Raadsleden
3. Harteloze Decorandi
4. En verder...

1. Harteloos Moordduo
Twee knakkers in Den Haag vonden het een aardig idee om een juwelier te beroven en dood te schieten. Het duurde echter niet lang of hun status van 'voortvluchtige' werd omgezet naar 'verdachte'.

In De Telegraaf werden deze roofmoordenaars een 'harteloos moordduo' genoemd. Hiermee onderscheidt de krant hen van alle andere roofmoordenaarskoppels, die De Telegraaf waarschijnlijk ziet als 'liefdevolle moordduo's'.

2. Harteloze Raadsleden

We waren erbij. Het bezoek van de Koninklijke familie. Ten koste van kinderen, die niets konden zien.

Hoewel sommige raadsleden wel wat plaats wilden maken voor de kinderen, of wel een kind wilden optillen, gold dat niet voor iedereen.
"Kinderen horen hier niet," vonden sommigen.

Dat zijn dan volksvertegenwoordigers. Sinds wanneer vertegenwoordig je het volk door rechtlijnigheid en harteloosheid?

3. Harteloze Decorandi

Niet alleen leden van de volksvertegenwoordiging, maar ook van de morele elite onder de burgers, lieten zich niet van hun beste kant zien (en dat mag best letterlijk worden opgevat).

"Jullie horen hier niet, en ik ga echt mijn plekje niet opofferen aan jullie," sprak een decoranda twee meisjes toe - terwijl ze groot genoeg was om over ze heen te kijken.

Als ze haar lintje een jaar eerder of later had ontvangen, had ze trouwens ook niet in dat vak gestaan - dus wie is ze uberhaupt om anderen ze belerend toe te spreken?

Als ik Hare Majesteit was, had het me met terugwerkende kracht niet meer behaagd haar te bevorderen tot lid in de orde van Oranje Nassau.

4. En verder...

Premier Rutte wil Nederland teruggeven aan de Nederlanders.

En dat doet hij! 12 September verkiezingen!

U bent hier