h

Dennis van Meegdenburg in oranje

18 juni 2012

Dennis van Meegdenburg in oranje

We onderbreken de 'zomer van de schurken' even om stil te staan bij de uitschakeling van het Nederlands elftal.

Natuurlijk hield Bert van Marwijk krampachtig vast aan een verouderd systeem. En waren de spelers per wedstrijd maar goed voor 20 minuten. En is er een heleboel achter de schermen aan de hand geweest, die ons een beroerd nationaal elftal opleverden.

Hoe had dit beter gekund?
Met Dennis van Meegdenburg in oranje!

Een GVVV'er in oranje? Ja. En hier is waarom:

1.) Van Meegdenburg heeft zijn club op 1-0 voorsprong gezet in de kwartfinale tegen de KNVB-beker tegen AZ. Deze wedstrijd werd weliswaar met 2-1 verloren, maar voorafgaand aan deze kwartfinale heeft hij GVVV naar overwinningen van Sparta en Excelsior geleid.
Van Meegdenburg houdt zich staande in een context van profs.

2.) Van Persie, Sneijder, Robben, Huntelaar, Van der Vaart, Van Bommel... stuk voor stuk struikelen ze over hun eigen ego's. Ze zijn te groot geworden om te presteren, en te groot om samen te werken. Van Meegdenburg's ego is nog niet opgeblazen; hij zou beseffen wat voor eer hem ten deel zou vallen.
Van Meegdenburg zou beschikken over een veel sterkere motivatie dan de gepamperde internationals.

3. De hele wereld kent Wesley Sneijder. Of Arjen Robben. Of zelfs Johnny Heitinga. De tegenstanders hebben zich er volop op kunnen voorbereiden en dwars door hun zwakke plekken heenwalsen.
Van Meegdenburg kan als relatief onbekende speler voor verrassingen bij onze tegenstanders kunnen zorgen.

Natuurlijk. Het EK is over voor ons. En het momentum voor Van Meegdenburg is nu geweest.
Hoe hij het in 2014 zou doen, daar durf ik geen uitspraken over te doen. Maar wellicht is er dan wel een andere top-amateurclub die het Nederlandse voetbal op zijn grondvesten doet schudden.
Het is aan de Bondscoach om ook die clubs en hun spelers in de smiezen te houden. Al was het enkel voor de liefde van het spel.

En wie weet blijft GVVV wel succesvol.
En wordt het vertrouwde "M'n Opa, m'n opa, m'n opa" in 2014 aangeheft door het oranjelegioen, als Van Meegdenburg oranje op voorsprong zet tijdens het WK...

U bent hier