h

Regiotaxi

7 juni 2012

Regiotaxi

Na mijn artikelen over Robert M. en Klaas Carel Faber lijkt het erop dat dit de zomer van de schurken gaat worden op het weblog. En hoewel de Regiotaxi zich in de verste verte niet kan meten met de gruwelen die eerdergenoemden op hun geweten hebben, is ook deze organisatie niet zonder zonden. En de gemeente Veenendaal is te beschouwen als medeplichtig...

Uit het rapport van de rekenkamercommissie blijkt dat menselijke waardigheid plaats heeft gemaakt voor kostenefficientie. Mensen die van de vervoersvoorziening gebruik maken - veelal omdat ze erop aangewezen zijn - worden soms schandalig behandeld. En chauffeurs worden gestraft voor welwillendheid. Bureaucratie uber alles.

Klachten worden alleen in behandeling genomen als ze in te delen zijn in de door de Regiotaxi zelf ingedeelde categorieen. Klachten daarbuiten tellen niet mee als klacht.
Vreemd genoeg scoorde de regiotaxi wel steeds een dikke voldoende op de eigen 'klanttevredenheidsonderzoeken'.

Het WMO-forum heeft al jaren getracht om de werkelijke (on)tevredenheid boven water te krijgen. Van de gemeente Veenendaal (de succesievelijk verantwoordelijke wethouders) kreeg het forum NUL medewerking. Het lag allemaal ingewikkeld om gegevens te verstrekken, en tsja... de 'klanten' waren immers tevreden. Dat bleek wel uit de onderzoeken die de vervoerder zelf heeft verricht.

De rekenkamercommissie ziet mogelijkheden, weliswaar beperkt, om in te grijpen in de situatie. Volgens het College van Burgemeester en Wethouders zijn die mogelijkheden er helemaal niet. De aanbesteding heeft immers al plaatsgevonden. Bureaucratie uber alles.

Met deze houding heeft de gemeente Veenendaal zich medeschuldig gemaakt aan het Sovjet-achtige handelen van de regiotaxi. En er is geen bereidheid dit te herstellen.

Vanavond is er vanaf 20:30u een beeldvormingsavond over dit onderwerp op het gemeentehuis. A.s. dinsdag zal het rapport in de raadscommissie worden besproken. En het komt later deze maand in de gemeenteraad.

Het laatste woord is hierover dus nog niet gesproken.

wordt vervolgd...

U bent hier