h

Murdoch/knvb

10 augustus 2012

Murdoch/knvb

Of het bord op schoot nu wel of niet verdwijnt, daarover verschillen het AD en de Telegraaf van mening. Feit is wel dat Rupert Murdoch de uitzendrechten van de Eredivise heeft gekocht. Hij is hiervoor benaderd door de KNVB zelf...

Terwijl Jasper van Dijk zich in de Tweede Kamer er hard voor maakt dat sportuitzendingen niet achter de decoder verdwijnen of van de traditionele 19:00u worden verwijderd. We betalen er met z'n allen voor; dus moeten we er ook met z'n allen naar kunnen blijven kijken.
Ben ik met hem eens.
Maar er jeukt nog iets aan deze zaak.

In 2011 was dhr. Murdoch verwikkeld in een berucht afluisterschandaal. De ethiek van zijn mediabedrijf bleek nog verder afgezakt dan De Telegraaf. Een van zijn journalisten had omwille van een primeur de telefoon van een dertienjarige vermoorde scholiere gehackt. Zijn News of the World hackte eveneens de telefoons van talloze slachtoffers van de aanslagen in Londen.

Murdoch en zijn kornuiten hadden het zo bont gemaakt, dat News of the World moest worden opgeheven.

Dat de KNVB willens en wetens deze crimineel opzoekt als zakenpartner, zegt veel over het ethische gehalte van de voetbalbond.
Op het gebied van FAIR PLAY kan ik ze nu officieel niet meer serieus nemen. En dat was al moeilijk, aangezien de ING Bank (u weet wel, de bank die zich bezighoudt met het financieren van wapentuig, bijna omviel, gered moest worden, en bonussen wilde blijven uitkeren) haar naam aan het Fairplay-klassement heeft verbonden.

Ethiek en de KNVB.
Kijk niet raar op als de selectie van het Nederlands elftal wordt aangevuld met types als Badr Hari, Robert M. en Joran van der Sloot.

U bent hier