h

Justin Carmical; 1971-2014

30 januari 2014

Justin Carmical; 1971-2014

Wie anno nu op YouTube de zoekterm "JewWario" intypt, zal niet zo gauw een filmpje van Justin Carmical of zijn personage JewWario vinden; alswel getuigenissen van andere internet-reviewers, gamers en YouTubers over hem. Dat komt vooral door zijn recente, plotselinge dood.

Vorige week heeft Carmical een einde aan zijn leven gemaakt, door - naar ik heb begrepen - zichzelf door het hoofd te schieten in zijn badkamer. Zijn vrouw, Jenny Valentine, stond aan de andere kant van de deur en sprak hem liefdevol toe terwijl het gebeurde. Carmical stierf niet alleen...

Ik heb begrepen dat hij leed onder een depressie.

Het is natuurlijk schokkend en tragisch dat iemand op 41 jarige leeftijd sterft. Dat dit een gekozen dood is. Dat iemand zelf de trekker overhaalt. Maar aan de dood van Carmical - onder andere bekend als JewWario uit verschillende Nostalgia Critic vertoningen - kleeft iets extra's.

Carmical was een enorm vrolijk en liefhebbend persoon. Zijn goede humeur werkte aanstekelijk. Volgens Doug Walker, de Nostalgia Critic, paste zijn zelfdoding niet bij zijn positieve karakter. Ook andere gestuigenissen vertellen hoe een warm personage Carmical was; altijd de tijd nemend voor anderen, altijd ervoor zorgen dat de ander zich goed voelde.

Er zijn mensen waarvan ik had gewild ze ooit te hebben ontmoet. En hoewel Carmical zich in de vaderlandse of wereldgeschiedenis niet zal kunnen meten met Hannie Schaft of Steve Biko, zal hij zich wel met hen in eenzelfde rijtje kunnen scharen: mensen die ik graag had ontmoet.
Wie het bovenstaande filmpje bekijkt, zal snappen waarom.

Rust in vrede,
Justin "JewWario" Carmical
11 april 1971 - 23 januari 2014
 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier