h

Geen rozen en Brood. Wel een narcis.

8 maart 2014

Geen rozen en Brood. Wel een narcis.

In te kader van de internationale vrouwendag heeft de SP in het centrum narcissen uitgedeeld aan vrouwen.
 

De internationale vrouwendag heeft op 8 maart  1908 haar start gevonden in New York. Daar kwamen vrouwen in opstand tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie.

Dit begin van emancipatie en opkomen voor je arbeidsomstandigheden is in de loop van de jaren uitgebreid over de hele wereld.
 
Ook in Nederland leeft de internationale vrouwendag.
De thema’s hier zijn emancipatie, arbeid, seksueel geweld, discriminatie en racisme. SP Veenendaal heeft dit jaar de nadruk gelegd op de arbeid.
 
In haar enquête naar de huishoudelijke ondersteuning hebben SP ers ook verhalen gehoord over de werkers in de zorg. Die verhalen zijn zorgwekkend.
 
Oudere medewerkers worden ontslagen, roosters  in de zorg worden zo gemaakt dat medewerkers hun dag in drie delen moeten knippen.
 

Koffiedrinken bij een cliënt is er niet meer bij. Er moet veel lichamelijk arbeid gedaan worden in korte tijd, enzovoort.

SP Veenendaal wil de vrouwen die werken in de zorg  een hart onder de riem steken door met de bloem aandacht te vestigen op de omstandigheden van deze werkers.
 
Wij hopen dat de vrouwen van 1908 in New  York voor hen een inspiratiebron zullen zijn.
 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier