h

Marjon, bedankt...

10 maart 2014

Marjon, bedankt...

Over iets meer dan twee weken is PvdA-fractievoorzitter Marjon Oostveen geen raadslid meer. Ze heeft zich onderaan de PvdA-lijst laten zetten en is niet van plan om terug te keren in de gemeenteraad. Ik vind dat jammer...

Met de PvdA-fractie heb ik de afgelopen vier jaar prettig samengewerkt. En hoewel ik de scheuring binnen de partij betreurenswaardig vind en slecht voor het aanzien van de politiek, kan ik niet ontkennen dat het de samenwerking tussen SP en PvdA weinig kwaad heeft gedaan. Zowel "Kamp Adri" (het latere ProVeenendaal) als "Kamp Marjon" (dat doorging als PvdA) is sindsdien het contact veel makkelijker geworden.

De negatieve media tijdens de scheuring heeft Marjon niet verdiend. Ik vind het dapper hoe zij, alle kritiek en persoonlijke aanvallen ten spijt, door is gegaan. En dat zij tot aan de verkiezingen de rit uitzit - in plaats van de handdoek in de ring te werpen.

Met Marjon gaat een sociaal bevlogen raadslid verloren. Dat mag gezegd worden - en bij voorkeur nog voor de verkiezingsuitslag en haar daadwerkelijke afscheid. Lovende woorden (alleen) achteraf zijn al gauw gratuit - en Marjon verdient het om voor die tijd credits te krijgen voor haar inzet.

Wat dat betreft is het ook goed dat haar laatste motie unaniem door de raad is aangenomen. Over een onderwerp waarvan ik WEET dat het haar aan het hart gaat: Buurthuis de Geut.
Voor mij was het een vanzelfsprekendheid om de motie te steunen - sterker nog, om mijn handtekening eronder te zetten. Zoals ik veel van haar voorstellen kon steunen - en zij voorstellen van mij.

Natuurlijk zijn er ook (grote) politieke verschillen tussen ons. Over Food Valley denken wij verschillend, om over de relatie tussen rijk en gemeente maar te zwijgen. Maar daar waar wij elkaar inhoudelijk konden vinden, heeft nooit een onzer beide ego's ons in de weg gestaan. Helaas is dat geen vanzelfsprekendheid in de politiek ~ zelfs niet op lokaal niveau.

Marjon, ik kijk terug op een goede samenwerking tussen de SP en 'jouw' PvdA. Ik hoop dat er net zo'n goede samenwerking ontstaat met de ploeg die het van je gaat overnemen...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier