h

Het Kapitaal - voorwoord

21 juli 2014

Het Kapitaal - voorwoord

zomerspecial 2014
"Minder Mozes, Meer Marx..."

In 2012 ben ik begonnen met een zomerserie op het Veense SP-weblog. Dit was de tamelijk stuurloze 'Zomer van de Schurken', waarin bij iedere editie een andere (veronderstelde) slechterik tegen het zonlicht werd gehouden. Een hoger plan zat er niet achter, maar het was een aardige verpozing tijdens een politiek luw seizoen.

Wie wat extra tijd om handen heeft, vind het wellicht leuk om deze artikelen op te duiken uit de krochten van mijn blogs.

In 2013 was daar een meer gestructureerde zomerspecial, in het kader van de Tien Geboden die ik legde tegen de lat van Menselijke Waardigheid, Gelijkwaardigheid en Solidariteit.

Hoewel de artikelenreeks barstensvol maatschappij- EN religiekritiek zat, vond een aantal volgers de thematiek te 'christelijk' voor de SP. Ik betwijfel of de inhoud van mijn Tien Geboden gepubliceerd had kunnen worden op de website van een confessionele partij, maar ik kan me goed voorstellen dat men niet een SP-site bezoekt voor filosofische verhandelingen gebaseerd op religieuze teksten - althans niet in zulke hoge doses.

Dit leidde tot mijn belofte aan het ouderwetse socialistische publiek, voor mijn zomerserie voor dit jaar:
Minder Mozes, Meer Marx.

Of Marx zelf veel aan bod komt, is de vraag. Maar hij heeft mij in ieder geval geïnspireerd voor de titel (en bijbehorend thema). Deze zomer onderzoeken we allerlei aspecten van geld en kapitaal. En hopelijk steken we er wat van op...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier