h

Fatima; May the Force be with you

1 november 2014

Fatima; May the Force be with you

Er zijn al vele woorden gewijd aan het vertrek van Fatima, maar als fractievoorzitter die jarenlang met haar heeft samengewerkt vind ik dat het laatste woord aan mij moet zijn. (Lekker puh.)

In de eerste gemeenteraadsvergadering na de verkiezingen markeerde ik Fatima's aantreden in de gemeenteraad met een citaat uit Star Wars:
"The Force is strong in this one."

En dat is ook zo. Fatima is een geëmancipeerde vrouw, een oprecht moslima, een gedreven wetenschapster en een toegewijd socialist. Een mens die haar tot zijn vriendenkring mag rekenen, mag zich gelukkig prijzen. En ik ben zo'n gelukkige.

Veel van mijn politieke kennis over het sociale domein heb ik aan haar te danken. Mijn forte heeft altijd dan wel op die onderwerpen gelegen ~ Fatima was de werkelijke specialist. Ik heb veel van haar geleerd.

In de raadscommissie(s) waarin zij de afgelopen jaren heeft deelgenomen heeft ze de menselijke maat en het belang van (oog voor) diversiteit in de samenleving altijd vurig verdedigd. Vaak ondersteund met veel (wetenschappelijk) bewijsmateriaal; geen onderwerp waar Fatima over sprak zonder de WRR* aan te halen.

Ook binnen de fractie was Fatima vaak de stem van de menselijke maat. We hebben in de afgelopen jaren verschillende moeilijke momenten meegemaakt. Het was Fatima die ons op zulke momenten pas op de plaats liet maken, om ons ook even stil te laten staan bij onze emoties ~ opdat wij die niet zouden veronachtzamen.

Die menselijke maat die zij jarenlang in de fractie verdedigd en belichaamd heeft, is nu in haar familie nodig. Burgemeester Kolff noemt Fatima's vertrek "jammer, maar om een nobele reden". Ik zou er aan willen toevoegen: geheel in lijn met datgeen waar zij voor staat.

Vanaf deze plaats wens ik Fatima, haar man en haar ouders veel sterkte in deze tijd. Uiteraard hoop ik Fatima ooit weer terug te zien in de fractie. Tot die tijd zeg ik:

"May the Force be with you."


*) WRR = Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier