h

Mannen zijn idioten... (@rouhof)

13 december 2014

Mannen zijn idioten... (@rouhof)

Het is wetenschappelijk bewezen! Mannen zijn idioten! 88,7% van de mensen die omkomen door hun eigen stommiteit is man, zo blijkt uit de British Medical Journal.

Het tijdschrift noemt ondermeer voorbeelden over drie mannen die testten hoe hard je op een landmijn moet stampen voor hij afgaat, en de terrorist die zijn eigen bombrief retour ontving en deze opende...

Tsja... ik ben er ook 88,7% zeker van dat degene die in het Rembrandtpark diens eigen scooter in de fik stak, door met een aansteker te checken of er wel voldoende brandstof in zat, ook tot het mannelijk geslacht behoort. Mannen zijn nu eenmaal pakweg 9x dommer dan vrouwen. Het staat in het British Medical Journal.

Dat je als man 9x meer kans hebt een idioot te zijn dan een vrouw, wil natuurlijk niet zeggen dat alle mannen idioten zijn. Evenmin als dat alle reformatorische mensen je weigeren te groeten op zondag, of dat alle moslims intollerante haatzaaiers zijn.

En dat brengt mij op de twitter-discussie die ik onlangs had met ene Antwan (@rouhof). Hij had een afbeelding rondgetwitterd van een kerstboom met twee mensen, waarvan één een stereotype moslim die zei: "Dit is niet mijn geloof", en de andere persoon zei "maar ook niet jouw land".

Ik reageerde hierop door te stellen dat ik de eerste moslim die mij me mijn kerstboom misgunde nog moest tegenkomen. En zo startte er een pittige, doch interessante discussie die ik moest afkappen toen @rouhof begon over de wijze waarop ik mijn geld zou verdienen (twitteren). Zijn argumenten waren kennelijk op, dus we waren klaar.
Hij probeerde het nog met het feit dat ik vast niet in het Schrijverspark woonde... maar ook dat is geen argument, en klaar is klaar...

Antwan, @rouhof, heeft anderhalf jaar in Afghanistan gezeten. Hij heeft daar dingen gezien waar ik geen voorstelling van heb. Wat dat betreft heb ik diep respect voor hem. Ik ben blij dat ik niet in zijn schoenen heb gestaan - maar oorlogsveteranen verdienen eerbied. Punt uit.

Antwan heeft in Afghanistan de Islam op haar lelijkst gezien. Daarom ziet Antwan de Islam niet als een geloof, maar als een sekte. Een sekte, waarin vrije keuzes niet zijn toegestaan.
En hoewel ik niet eens zou kunnen bedenken wat hij daar heeft moeten doorstaan, kan ik het tot op zekere hoogte wel begrijpen. De afgelopen twaalf jaar zijn we via het journaal bestookt met de wandaden van Al-Quaida, Hamas, ISIS, Mohammed B., Samir A., de Hofstadgroep... noem maar op.
Uit naam van de Islam zijn er vele verschrikkingen gepleegd. Dat valt op geen enkele manier te ontkennen.
En het feit dat Marokkaanse jongeren relatief hoog scoren in de criminaliteitscijfers, draagt natuurlijk ook niet echt bij aan een positief imago voor de Islam.

Maar...
Zijn alle Moslims (potentiële) terroristen?
Tsja...
Zijn alle mannen idioten?

De Islam is een religie die veronderstelt dat God zich heeft geopenbaard aan de profeet Mohammed, die leefde tussen 570 en 632 n.c.
Deze religie wordt wereldwijd door ruim 1,5 miljard individuen aangehangen, waarvan er 825.000 in Nederland wonen.

  • Er zijn veel Moslims die geloven dat ieder woord in de Koran rechtstreeks van God afkomstig is, maar ook veel Moslims die kritische kanttekeningen bij de Koran plaatsen.
  • Veel Moslims doen aan kinderbesnijdenis, maar er zijn ook Moslims die onbesneden rondlopen of pas op latere leeftijd vrijwillig een besnijdenis ondergaan. (Besnijdenis wordt nergens in de Koran verplichtgesteld.)
  • Er zijn Moslims die vinden dat homo's van hoge gebouwen moeten worden gesmeten, en er zijn Moslims die dolgelukkig zijn in een homoseksuele relatie.
  • Er zijn Moslims die zich strikt aan de Islamitische voedselvoorschriften houden, en Moslims die alles eten.
  • Sommige Moslims verstoten hun kinderen wanneer die niet 'Islamitisch (genoeg)' zijn, anderen laten hun kinderen volledig vrij in hun levenskeuzen zonder dat dit de familierelatie aantast.
  • Bepaalde Moslims teisteren hun families met bloed- en eerwraak, anderen gruwelen alleen al van de gedachte.
  • Er zijn Moslims uit op de vernietiging van de Westerse wereld, en Moslims die het Westen verdedigen met gevaar voor eigen leven.
  • Sommige Moslims zijn afkerig van Westerse symbolen, anderen zetten elk jaar een kerstboom op.

En tussen al die uitersten zitten allerlei gradaties. Hoe Moslims met hun geloof omgaan verschilt per stroming, per gemeenschap, per familie, per persoon. De verschillen zijn groot - en dat kan niet anders als je het hebt over 1,5 miljard mensen.

Zou Antwan (@rouhof) tijdens zijn dienst geen collega's hebben gehad die Moslim zijn/waren? En zou hij over hen hetzelfde denken als over de schurken waartegen hij zich heeft moeten verdedigen?

De Moslims die ik ken, zijn over het algemeen sympatieke, vriendelijke mensen. Ze gaan respectvol met mij om, ook al deel ik hun geloof niet en heb ik soms ook (politiek of maatschappelijk) andere opvattingen.

@rouhof heeft hele andere ervaringen met de Islam en haar aanhangers. Die zijn ronduit gruwelijk te noemen, en ik kan hem dan ook niet kwalijk nemen dat hij geen voorliefde voor Moslims koestert.

Echter noch ik, noch @rouhof zou gelijk hebben als wij zouden stellen dat onze ervaring met Moslims maatgevend is voor al die 1,5 miljard mensen. En dat is in essentie wel de fout die Antwan, @rouhof, had gemaakt in de discussie.

Maar goed. Antwan, @rouhof, is een man. Net als ik. Volgens het British Medical Journal mogen we blij zijn dat hij of ik geen dommere fout heeft gemaakt.
Mannen zijn immers idioten.
Toch?


Leestip:

Mocht je dit artikel nog niet lang genoeg hebben gevonden, en wil je meer lezen over de integratie van Moslims (m.n. Marokkaanse jongeren) in Nederland, lees dan:


Reacties

Een stevig stukje Jan, respect hiervoor.
Groetjes Toke

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier