h

Schriftelijke vragen

27 januari 2019

Schriftelijke vragen

Betreft: Storingen in de Arie van Hensbergengarage


Geacht college,

Onlangs werd ik aangesproken door iemand die fysiotherapie volgt aan het zwaaiplein, en daarvoor haar auto parkeert in de Arie van Hensbergen. Het is haar herhaaldelijk voorgekomen dat de betaalautomaat aldaar storing heeft, waardoor het systeem heropgestart moest worden. De tijd die dit kostte, zeker twintig minuten, werden telkens als parkeertijd in rekening gebracht.

Een keer is het voorgekomen dat ze, nadat ze al had afgerekend, getuige was van een ongeluk in de garage en hier assistentie verleende - en haar parkeerkaartje verlopen raakte. En in plaats van dat de parkeerwachter de slagboom even voor haar opende, kreeg ze te horen dat ze maar een nieuw parkeerkaartje moest halen - terwijl er al zes auto’s achter de hare stonden te wachten.

Dit is niet gastvrij, geen goede reclame, en een smet op de nagedachtenis van Arie van Hensbergen.
Daarom wil ik graag de volgende vragen stellen:

  1. Is het college bekend met de relatief hoge frequentie van storingen in de betaalautomaat van de Arie van Hensbergengarage?
  2. Deelt het college de mening van de SP, dat de tijd die buiten eigen schuld om - zoals in de genoemde voorbeelden - niet in rekening moeten worden gebracht bij de klant?
  3. Hoe gaat het college voorkomen dat bezoekers van onze garages in de toekomst onnodig op kosten worden gejaagd?

Ik vertrouw op een spoedige, gemotiveerde beantwoording van deze vragen.

Met vriendelijke groet,

Jan Breur
Fractie SP

Reacties

Goed zo, hoewel ik zelf geen gebruik maak van de garage, (misschien een fietsenstalling van het leegstaande gedeelte te maken voor zover dat nog niet gedaan is, en de fietsen die her en der verspreid staan daar neerzetten.)

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier