h

Mijn actievuurdoop in Den Haag

22 juni 2023

Mijn actievuurdoop in Den Haag

Foto: Martin Kuiters

Bij het Eerste Kamergebouw

Samen met Toke naar Den Haag geweest om tegen het Casino-pensioen actie te voeren voor het eerste kamergebouw. Lilian was aanwezig en Bart van Kent. Lilian heeft met de eerste kamer voorzitter gesproken en alle tegens nog eens naar voren gebracht.

Zonder tweederde meerderheid ongrondwettelijk, rechters die waarschuwen voor alle rechtszaken die komen gaan, de enorme kosten van 60 miljard voor de omzetting, niemand die weet hoe en met welke regels deze omzetting plaats vind, alleen via de rechter aan te vechten, de grote onzekerheid over de uitkering gekoppeld aan risicovolle beleggingen waarop je geen invloed hebt, geen inzicht over kosten die doorberekend gaan worden door de pensioenfondsen voor de uitvoering.

Hij leek overtuigd en er reëel naar te kijken, maar helaas is de stemdiscipline binnen de coalitiepartijen sterker en is het er toch doorgedrukt inclusief instemming van de voorzitter. Grondwettelijk of niet.

Eerst een bakje koffie. En voor we weer huiswaarts gingen nog een bakje. Gelukkig was de actie gemoedelijk verlopen en in vriendelijke sfeer. Een politieauto voor ons uit en politie te paard achter ons aan. Ik schat dat we met 200 mensen actievoerden.

Foto: Martin Kuiters


Zie ook:

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier