h

Koninginnedag 2007

3 mei 2007

Koninginnedag 2007

Koninginnedag was ook dit jaar een waar festijn in Veenendaal. De straten waren versierd en overal door in de gemeente waren er allerhande activiteiten.

Traditioneel werd de dag geopend met de kinderzang. Er werd wat later begonnen dan de bedoeling, omdat er een stroomstoring was. Toen dat eenmaal was opgelost, lieten de kinderen van Veenendaal horen hoe mooi ze konden zingen.

balonnen op de Kerktoren
Enkele balonnen halen nooit de eindstreep

Kinderen op het marktplein Kinderen op het marktplein

Hierna begaf de burgemeester zich, met zijn gevolg van wethouders, raadsleden en gedecoreerden naar het gemeentehuis om te drinken op hare majesteit. De oranjebitter markeerde het feit van Koninginnedag definitief. Saillant detail is dat het gros van de aanwezigen voorzichtig van de drank nipten, maar SP??ers sloegen het in één teug achterover.

Na de kinderzang en de dronk op hare majesteit stortte iedereen zich in de festiviteiten. Voor de SP betekende dit voornamelijk de horeca, waar drankjes rijkelijk vloeiden en muziek schalde. Vanaf de podia op de markt en de Sandbrinkstraat werd er tot laat in de avond muziek ten gehore gebracht. Voor iedereen was er wat te doen in Veenendaal, en dat maakt Koninginnedag tot een waar volksfeest

Kroegbezoek
Deze dame heeft ons voorzien van de nodige drankjes.

Kroegbezoek
Jaap, nog vroeg in de morgen.

Kroegbezoek
Deze lieftalige dame geniet er ook al jong van.

U bent hier