h

Blog Sietse van der Bij

23 juni 2021

Kwalitatief en bereikbaar (openbaar) onderwijs

In Veenendaal-oost zitten veel kinderen, ouders en leraren in onnodige, grote spanning. Zou er komend schooljaar nog wel plek voor de groep en de school binnen het Ontmoetingshuis zijn? De onduidelijkheid duurt voort. De SP vindt dat dit zo niet langer door kan gaan. Het is tijd voor een oplossing waar alle kinderen, ouders en scholen achter kunnen staan.

Lees verder
27 mei 2021

Inwoners beslissen over mega-windturbines

De SP wil de inwoners van Veenendaal de eindbeslissing over de mega-windturbines in de nabije omgeving in handen geven. Aan de hand van een draagvlakmeting onder de inwoners zou de definitieve beslissing moeten worden genomen. De SP wil inwoners in de toekomst bij meer onderwerpen op deze wijze actief betrekken.

Lees verder
24 maart 2021

De historische Veense fontein is gered!

Jarenlang staat de het kunstwerk ”Oud ontmoet nieuw’’ al te verloederen omdat het college maar geen besluit nam. Ondanks de inzet vanuit de SP en de kunstenaar besloot de gemeente ook dit stuk historie te slopen. We zijn dan ook erg blij dat in een samenwerking tussen de Veense ondernemer KUDO bouw, de kunstenaar en de SP het alsnog is gelukt om de fontein te kunnen redden. De zuil zal zonder gemeentelijke kosten opgeknapt worden en een mooie nieuwe plek krijgen.

Lees verder
15 maart 2021

In beloftes kun je niet wonen

Kijk naar wat de partijen de afgelopen 4 jaar hebben gedaan

Lees verder
26 februari 2021

Schriftelijke vragen

Parkeerproblemen Pampagras

Opgesteld door: Sietse van der Bij
Lees verder
17 februari 2021

Alwéér te weinig sociale (huur)woningen!

Het is een traditie geworden. In (bijna) elk plan worden er te weinig betaalbare sociale (huur)woningen gebouwd. Ditmaal is er voor de Industrielaan zelfs een sluwe berekeningsmethode bedacht. Alle naastliggende sociale woningbouw telt ineens mee… 

Lees verder

U bent hier