h

Blog Sietse van der Bij

26 juni 2024

Investeer in leefomgeving en inwoners

Juist ook in financieel krappere tijden is het belangrijk om niet te gaan bezuinigen op de leefomgeving en inwoners in een (tijdelijke) afhankelijke situatie. Juist door hierin te blijven investeren worden er veel leed en toekomstige hogere rekeningen voorkomen.

Lees verder
19 juni 2024

Laat ieder kind mee doen!

De hoeveelheid kinderen in armoede blijft jaarlijks maar stijgen. Dit is iets wat op diverse gebieden enorme uitdagingen oplevert voor de kinderen, gezinnen en ons als samenleving. Om een steun in de rug te geven gaat de SP voorstellen om specifiek het "Doe Mee budget" voor kinderen te verhogen.

Lees verder
29 mei 2024

Sociale en betaalbare woningbouw prioriteit

Ook deze maand zien we meermaals dat bij de bouwplannen de woonvisie waarin afspraken zijn gemaakt over het aantal sociale en betaalbare woningen niet gevolgd wordt. De SP is hierin (regelmatig als enige) streng; gemaakte afspraken met de volksvertegenwoordiging en onze inwoners dienen we ons aan te houden.

Lees verder
29 februari 2024

Met elkaar, succesvol voor Veenendaal

Regelmatig krijgt de SP te horen dat het bijzonder is hoe succesvol de kleine fractie met één raadslid is. Maar alleen staan voel ik mij zeker niet, met een groep fractieleden, tientallen vrijwilligers en vele inwoners waarmee we samen werken maken we met elkaar het verschil.

Lees verder
24 januari 2024

Ook in 2024: Met elkaar, voor Veenendaal

Foto: Jan Breur

Het jaar 2024 begint met een relatief rustige agenda, maar dat zal niet zo blijven. Het theater, het stadspark, mogelijke bezuinigingen en woningbouw komen snel op de agenda. Maar ook vanuit de samenleving verwachten wij mooie en krachtige input om met elkaar Veenendaal de goede richting in te helpen.

Lees verder

U bent hier