h

Verplicht verhuizen? Ik dacht het niet!!

13 september 2014

Verplicht verhuizen? Ik dacht het niet!!

Afgelopen maanden zijn er in heel  Nederland ansicht kaarten over het Verplicht Verhuizen van ouderen besteld, ingevuld door heel Nederland, opgestuurd naar een centraal adres,nl: het mooie gebouw “de Moed”van de SP in Amersfoort, waar deze kaarten verzameld werden, bij de 2e kamer werden ze in een grote kar gedeponeerd, verpakt in overgebleven posters van de Grote Aktie!

Hoe ik dit allemaal weet?
Enige tijd geleden kreeg ik een E-mail van iemand van de SP of ik bij de overhandiging van de kaarten wilde zijn. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, en zo mocht ik met de trein naar Den Haag Centraal, via de Lange en Korte Poten  naar het Gebouw van de 2e kamer.

Daar werd ik door een grote groep beveiligers opgewacht, door de poortjes heen, het alarm ging af, de schoenen moesten uit(metalen haakjes) horloge en beschermers voor de handen ook maar even. Overal zat immers metaal in! Dan nog naar een loket waar m’n I.D. bewijs gecontroleerd werd met de lijst van de bezoekers. Tja, mijn meisjesnaam staat op het I.D., mijn e-mails staan op de naam van mijn echtgenoot. Daarom duurde het toch wel even voordat ik door de definitieve ingang mocht. De rugtas en de jas gingen in de kluis; ik mocht wachten op iemand die mij begeleidde naar de ruimte waar de rest van de groep al aan de lunch was.

Even een rondje voorstellen, werd er lekker over verschillende onderwerpen gesproken. Daarna kregen we een kleine rondleiding door de 2e kamer, waarbij we op een gegeven moment tegen een levensgroot bord van Emile Roemer aanliepen (dacht ik), het was echter Emile zelf! Zo erg lijkt hij op zijn posters! We schoten allemaal in de lach, het ijs was gebroken, en voor we het wisten stonden we met Emile over de zorg in het algemeen te praten! We werden nog even verder geleid door het gebouw; een actieve verslaggever (Sander) nam nog een interview af met de oudste dame in het gezelschap die symbool stond voor alle ouderen in Nederland! Zij mocht dan ook met  een aangewezen persoon uit de zorg de handtekeningen aanbieden aan Staatssecretaris Martin van Rijn

In de grote hal beneden stonden er al vele journalisten, fotografen, en SP'ers klaar en was het wachten op de Staatssecretaris. Opeens stond hij midden in de groep, de overhandiging werd vooraf gegaan door een korte toespraak van de verzorgende.

Er werden maar liefst ruim 45.000 kaarten overhandigd, wat vermeld stond op een ingelijste ”Cheque”. Er zouden nog vele kaarten binnen komen, maar vandaag was er immers een groot debat over de Wet op de langdurige Zorg. De overhandiging vond dus plaats op een goed moment. Ook Renske Leijten en haar collega waren hierbij aanwezig.

Opeens stond Jan Marijnissen voor m’n neus, of ik mee wilde werken aan een spotje?
Hierop dorst ik geen nee te zeggen, en zo liep ik een poosje later met de 2 kopstukken van de SP en enkele(zorg)collega’s richting een mooie plek om een spotje op te nemen.

Daarna werd ik door mijn gastheren teruggebracht naar de 2e kamer, met de nodige veiligheidsmaatregelen naar de tribune van de 2e kamer begeleid, om nog even wat van het debat mee te krijgen, waar ik nog enkele Kamerleden hun verhaal zag doen, van D66, SGP, CDA, GroenLinks, af en toe interrupties van verschillende mensen; De PvdA was nog lang aan het woord in de persoon van heer van Dijk; de Staatsecretaris kreeg het zwaar te verduren.
De vragen worden de volgende dag beantwoord?

Een  nieuwe actie loopt alweer, samen met de FNV, nl: Red de Zorg!
Het doel van deze actie is om voldoende handtekeningen te verzamelen voor een referendum over de zorg.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier