h

Zomerfestival Franse Gat

8 september 2014

Zomerfestival Franse Gat

Afgelopen zaterdag, 6 september, vond in het Franse Gat het Zomerfestival plaats. Het leek ons als SP een goed idee om hier acte de présence te geven. Om een lang verhaal kort te maken, er werd een kraam besteld, mensen voor het bemensen van de kraam en een boodschappenlijst gemaakt.

De taken waren snel verdeeld, Nico en ik gingen boodschappen doen, Baukje kreeg i.p.v. blikken een stapel emmertjes mee die ze ging beplakken en versieren.  Verder zelf even nadenken wat er nog meer nodig was om de kraam in te richten.

Nico had nog wat sponsjes,Tribunes, promotieartikelen liggen, de boodschappen werden bij ondergetekende gebracht; bovenal werd er gehoopt op mooi weer.

’s Morgens werd door Baukje bij verschillende personen de materialen opgehaald, gelukkig mocht de auto even in de straat staan om te lossen, de auto ging terug naar huis, deze werd geruild voor de fiets en een paar stoeltjes.

Nico en Toke begonnen alvast met de inrichting van de kraam, een dekzeil op het plankier, de materialen erboven op. Ook was het grote stellingenbord weer aanwezig waar een paar goede vragen op stonden, waar met de personen die het invulden nog even over door gesproken werd.

De volgende vragen konden beantwoord worden door Ja of Nee aan te strepen!

Buurtenquete: Een goede Buur…

  • Heeft u familie of vrienden in de wijk wonen?
  • Kent  u de buren bij hun voornaam?
  • Heeft u wel eens hulp gevraagd aan uw buren?
  • Heeft u wel eens hulp aangeboden aan uw buren?
  • Heeft u behoefte aan een buurthuis in uw wijk?

Deze enquête is ingevuld door  ongeveer  40 mensen, er werd ook nog gevraagd om de Verplicht verhuizen voor ouderen in te vullen, deze worden a.s. woensdag 10 september aangeboden aan de Staatssecretaris van Volksgezondheid  van Rijn.

Verder was daar natuurlijk het emmertjes werpen, wat met veel enthousiasme uitgevoerd werd, door klein en groot , tot groot vermaak van een ieder die er omheen stonden.

Baukje had er maatschappelijke fenomenen op vermeld die het afgelopen jaar aan de orde zijn geweest; waar de SP het absoluut niet mee eens is, daarom stond er een groot kruis doorheen. Helaas waren we een “achtervang” vergeten waardoor er regelmatig naar ballen/emmertjes gedoken moest worden. Gelukkig werd dit door Nico later opgelost door er een stevige papierentas achter te zetten.

Op het grasveld  in het midden van het hele gebeuren stond er voor de jeugd een springkussen, liep een steltloper tot vermaak van groot en klein  mooie ballonnen te maken, er werd popcorn uitgedeeld, dus was alles aanwezig om er een mooi festival van te maken. Gelukkig is het wel droog gebleven, maar de zon hebben we weinig gezien.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier