h

Grip op Geld

16 oktober 2014

Grip op Geld

Dinsdagavond  14 oktober...

Op uitnodiging van de FNV Bondgenoten, was de SP in de persoon van Baukje en mijzelf aanwezig bij een avond over “GRIP OP GELD”. In een zaal van Patrimonium Bouwvereniging waren ongeveer 40 mensen samen gekomen die belangstelling hadden voor dit onderwerp.

Als eerste kwam de heer Gerritse van de Bouwvereniging aan het woord, die iets uit legde hoe de cooperatie werkt met hun huurders. Als iemand een woning wil huren, wordt er via de Huurwijzer (Nibud) gekeken  of de personen geschikt zijn voor deze woning, afhankelijk van inkomen en uitgaven patroon.
Mocht een huurder in de problemen komen, wordt er eerst gekeken of er oplossingen gevonden kunnen worden, afhankelijk van de oorzaak van de problemen.
Kortom,er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om huisuitzetting te voorkomen.

Helaas door de crisis, onrust op de woningmarkt, en alle maatregelen uit Den Haag, staat de woningbouw ook het water aan de lippen. Er is nu een achterstand van 0.6% in 2011 tot ruim 1% heden(4000.000 aan Euro) die ingelopen moet worden.
Toch krijgt men nog 80% op de rit.

Daarna volgde een pauze met koffie,fris en een bittergarnituur, en veel netwerken. Na de pauze kwam Natasja van de Vitras.

Zij is via de Vitras werkzaam in de schuldhulpverlening. Via een gesprek en een Intake komt men terecht bij het Budget Advies Centrum(BAC) waar men evt. via een cursus ORDE OP ZAKEN leert hoe je een administratie op kunt zetten. Met goede tips en verwijzing naar de site van de Vitras sloot zij haar verhaal af.
Zij verwerkt in samenwerking met drie andere Gemeenten +/- 600 dossiers af.

Als laatste kwam de Hr.Duykers  aan bod, Hij zit op de afdeling Financiële dienstverlening voor de Minima vande FNV. Hier doet hij aan Budgetcoaching, hij geeft mensen handvaten om verder te gaan naar hun eigen gemeenten, omdat helaas bij elke gemeente de regels weer anders zijn.

Al met al weer een leerzame avond

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier