h

Jippie,Jippie jee? 8 november 2014

11 november 2014

Jippie,Jippie jee? 8 november 2014

Zaterdag 8 november gingen Nico en ik op pad richting Den Haag. De eerste tegenvaller: De trein richting Utrecht ging niet, wegens werkzaamheden aan het spoor. Meevaller: er kwam een mooie reisbus, die ons vervoerde naar Utrecht Centraal. Aangekomen op het station werden we opgevangen door een lid van het team RED DE ZORG met de mededeling dat de bus van het FNV net weg was. Weer pech!

Door de luidsprekers werd een mededeling gedaan dat de trein richting Den Haag zijn passagiers in Gouda op de bus zette, ook weer in verband met werkzaamheden aan het spoor. Nu waren wij het spoor bijster, en vroegen we bij het loket maar hoe we verder moesten.(via Leiden)

Inmiddels had een ander vakbondslid zich bij ons aangesloten, gingen we via Leiden Centraal, konden daar de trein weer nemen naar Den Haag. We zeiden al tegen elkaar dat de regering er alles aan heeft gedaan om ons tegen te houden, maar dat dat niet gelukt was.

Uiteindelijk kwamen we om even voor 13.00 uur aan in Den Haag waar we aan de B.O.A.’s maar hebben gevraagd waar de Manifestatie was, gelukkig waren we er vlak bij, de toeters, ratels en fluitjes konden we al van verre horen!

Aangekomen op het Spuiplein stond er een grote Tent van de FNV/AbvaKabo waar de nodige toespraken, gezangen en kreten vandaan kwamen. Ook werden er de nodige handtekeningen overhandigd, zelfs de Europese vakbond had een afgevaardigde gestuurd!

Buiten werd er druk geoefend op de melodie van Berend Botje met als tekst: 1,2,3,4,5,6,7, waar zijn alle miljarden gebleven, ze zijn niet hier, ze zijn niet daar, ze zijn bij de zorgverzekeraar.!

Als 2e strijdlied was daar: Als je hart hebt voor de zorg sluit je aan, op de melodie van: Zing ik a-ja jippiejippiejee; een makkelijke melodie die snel werd overgenomen. Verder waren er de nodige spandoeken en tekstborden, en zoals ik al vertelde/schreef ,de nodige aanmoedigings geluiden van toeters en bellen.

Nadat de inwendige mens versterkt was met brood, koffie en thee gingen we dan eindelijk de weg op met een dergelijk 2 tot 3 duizend man, begeleid door politie, E.H.B.O., orde bewaarders en verkeersregelaars om een rondje te doen bij de 1e en 2e kamer richting Malieveld, waar de bussen ons al op stonden te wachten om ons weer richting Utrecht te vervoeren. Het was gelukkig goed weer deze dag, er werd veel gesproken over de ouderen die de afgelopen week in het nieuws zijn geweest, waaronder de vader van de Staatssecretaris Martin van Rijn, die in het A.D. van maandag 10 november moest beamen dat het niet goed gaat in de verzorgings tehuizen!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier