h

Regioconferentie

4 november 2014

Regioconferentie

Op zaterdag 1 november jl. werd in het partijgebouw “de Moed” in Amersfoort de Conferentie gehouden voor het goedkeuren van het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten verkiezingen 2015-2019.

Op deze dag werd het verkiezingsprogramma en de Amendementen(wijzigingen) die door de gemeenten uit Utrecht ingediend waren samengesteld/goedgekeurd.

Na om 10.00 uur de trein uit Veenendaal genomen te hebben, komen Jan en ik even bij richting Amersfoort, de koffie en de gezelligheid. We hadden een goede verbinding, alles sloot mooi op elkaar aan, kwamen bekenden en partijgenoten tegen, waar we samen mee optrokken.

Bij binnenkomst was het zoeken naar de eigen naam op de lijst, tekenen voor present-stemgerechtigde en de koffie!!!!

Bij binnenkomst werd er een bekende film gedraaid, waar bekende socialisten het woord voerden. Van Desmond Tutu tot Joop den Uil, tot mensen die wat dichter bij de partij staan. Toen kwam de inleiding van Vincent Mulder, die Nine Kooiman als dagvoorzitter voorstelde,

En Koen Verhofstad als Regiovertegenwoordiger die de gang van zaken uitlegde voor deze dag.

Het kwam er op neer, dat we hard aan de bak moeten de komende tijd, omdat het huidige kabinet alles naar de verdommenis helpt met de decentralisatie van de belangrijke taken als: de thuiszorg-de persoonlijke zorg-jeugdzorg-W.M.O. alles in het kader van de  Participatiesamenleving! Een duur woord voor bezuinigingen met de botte bijl, waarvan de Gemeenten straks de schuld krijgen als het allemaal 'vout' gaat!

De Amendementen werden nu in de eerste ronde verdedigd door diegene die ze hadden ingediend, de verkiezingsvoorzitter vertelde erbij waarom het zo omschreven stond, of was blij met de op en aanmerkingen/aanvullingen. Van de 136 mandementen werden er na de 1e ronde  128 ingetrokken of hoefde er niet meer over gestemd te worden, 2 wijzigingen werden nog in de het programma opgenomen na het nogmaals verdedigen van de wijziging.

Pauze

Hierin werd de kandidatenlijst voor diegene die in de Provinciale Staten  zitting kunnen gaan nemen bekend gemaakt, alle kandidaten werden gekozen, dus is het van belang dat er goed gestemd gaat worden op woensdag 18 maart 2015, zodat Jan, die op plaats 8 staat ook de SP mag gaan vertegenwoordigen in de Provincie.

Na de Pauze was er een Muzikaal Intermezzo door een muzikaal(rood-jeugd) SP lid, Met 2 liedjes ons allen bekend: van John Lennon (Imagine)  en Bob Dylan (The times, they are a-changing).

Daarna werd in de 2e ronde nog verschillende wijzigingen verdedigd, de 2 goedgekeurde wijzigingen werden met gejuich ontvangen, het verkiezingsprogramma werd hierna goedgekeurd, waarna er met een gezellige “borrel”werd afgesloten op het zonovergoten dakterras, de warmste 1e november allertijden

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier