h

Regioconferentie

2 mei 2015

Regioconferentie


Op 25 april bezocht ik de regioconferentie in Amersfoort. Ik trof ’n volle zaal met SP mensen, jong en oud, aan het begin van hun politieke carrière, gevorderden en zeer gevorderden.

Onze Dagvoorzitter was vandaag Tjitske Siderius, Tweede-Kamerlid uit Den Haag. We hadden een vol programma - dus snel van start met de inleiding door Vincent Mulder, gevolgd door  Ad Meijer, fractievoorzitter in de Provincie, met het verslag van de Provinciale Staten verkiezingen,de voorbereidingen en de uitslag voor de provincie Utrecht. De SP nog net niet in het college; de voorkeur werd gegeven aan Groen Links omdat deze al eerder in de gedeputeerde Staten hadden gezeten,dus het klappen van de zweep kende!

Verder maakte hij de plannen voor de komende 4 jaar bekend, ons meer laten horen en zien en hard werken aan de grote thema’s.

Er vond een kort Intermezzo plaats, waarbij een van de oudgediende een zilveren  Tomaat kreeg opgespeld, van verschillende mensen afscheid werd genomen en mensen extra in de bloemetjes gezet werden voor  extra inzet.

Er werd ons ook nog "college" gegeven hoe we nog zichtbaarder kunnen worden, hoe we kunnen groeien naar 200 afdelingen in Nederland!

Behalve praten werden er ook nog filmpjes vertoond van programma’s  met thema’s die op het programma staan voor de komende maanden:

  • Het Bonuslied van 'de Quiz'
    (met Paul de Leeuw)
  • Nederland Belastingparadijs? Met in de hoofdrol minister/staatssecretaris Wiebes, die nog steeds vol houdt dat Nederland geen belastingparadijs is, terwijl er legio voorbeelden  zijn van het tegendeel!

Na de nodige vragen en antwoorden, pauzes en onderonsjes werd het tijd voor ontspanning : Een leuke quiz met vragen over de beide provincie’s (Utrecht en Flevoland), wat weten we ervan?
Ondanks dat de ene partij meer voordeeltjes had(gebruik van hun i-pad en meer tijd), werd de andere partij toch winnaar van deze quiz; de "aandeelhouders" kregen voor elk goed antwoord een grote tomaat, in te leveren voor b.v.een hartige snack(chips of zo).

Veel lol en kennis vergaard deze dag!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier