h

Wat betekent voor mij de 1e mei?

6 mei 2015

Wat betekent voor mij de 1e mei?

Foto: SP Veenendaal
Ik maak geen deel meer uit van de officiële werkzame maatschappij. De 60 gepasseerd,  dan hoef ik niet meer zo nodig. Momenteel ben ik gewoon huisvrouw, met wat vrijwilligers baantjes, zoals bezoeker van een gast van de Zonnebloem, E.H.B.O., en natuurlijk als vrijwilliger bij de  SP.

Wat waren mijn belevenissen deze dag? Als huisvrouw zijnde de boodschappen  gedaan,en naa de lunch een leuke bezigheid flyeren met de ANTI-Bonuskaart!

Foto: SP Veenendaal
Waarom de Anti-Bonuskaart? Omdat we tegen de Bonussen van de “Hoge”heren zijn; de persoon onderaan de ladder maar 5,96 Euro per uur verdient, de persoon bovenaan de ladder, de top zeg maar, liefst 1643,00 Euro voor dat zelfde uur werk.

Op de Anti-Bonus kaart stond dan ook de fraaie term: Vakkenvuller versus Zakkenvuller; met een verwijzing naar de dag van de Arbeid op 1 mei.

Nico en ik togen naar de Hoofdstraat, waar de flyers gretig aftrek vonden. Een passant vertelde dat ze nooit boodschappen deed bij AH,waarop ik vertelde dat het om een ANTI-Bonuskaart ging. Toen viel het kwartje bij de passant.

Foto: SP Veenendaal
Indien er nog even langer doorgepraat kon worden,maakten we nog melding van de Openbare avond in de Egelantier die deze avond als onderwerp had: Internationale Solidariteit!

Foto: Jan Breur
Ook dit was een onderdeel van de 1 mei viering. Jan had hele  belangrijke personen voor deze avond uitgenodigd nl:

Foto: Jan Breur
De heer Bakker,  Voorzitter van de werkgroep Veenendaal4Fair,omdat onze gemeente Fair-trade gemeente wil worden. (Daar moet met behulp van vrijwilligers van scholen en andere maatschappelijke groeperingen veel werk voor verzet worden.)

Foto: Jan Breur
De heer Smaling van de 2e kamer die o.a.ontwikkelings samenwerking in zijn portefeulle heeft, hij probeert een nieuwe manier van ontwikkelingssamenwerking  naar de Coalitie/1e kamer te sturen

Foto: Jan Breur
En na een korte pauze kwam Mevr. Annemarie Mineur,vertegenwoordigster van de SP in Europa over het TTIP verdrag aan het woord, een verdrag wat samen met Europa en Amerika gesloten zou moeten worden. Daar is echter veel protest tegen; omdat daar andere regels gelden dan er momenteel in Europa zijn.

Foto: Jan Breur
Al met al een nuttige dag en een boeiende avond. Ik heb weer veel geleerd.
Dat betekende dit jaar de 1e mei voor mij!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier