h

Oei, geheim...

27 april 2022

Oei, geheim...

Foto: Toke van de Rovaart

Lintjesregen, 26 april 2022

verslag van een bijzondere dag en de aanloop daar naartoe...

Ook in Veenendaal een wolk waar lintjes uitvallen, dit keer ook dicht bij (in) huis viel er een druppel. In Veenendaal 12 lintjes in totaal, waarvan 1 aan Peter, de "huisdrukker" van de Veense SP!

Oei, wat een opgave om dit geheim te houden!

Enkele jaren geleden al een poging gedaan om Peter in het zonnetje te laten zetten, maar daar was wel wat meer tijd voor nodig dan we ingeschat hadden op dat moment! Zo eens met deze en gene over gesproken, maar verder geen respons!
Totdat ik op een dinsdagmorgen een telefoontje kreeg van de voorzitter van de Scootmobiel club: "Is Peter weg?"
"Ja hij is aan het voorrijden voor de toertocht van 14 april!"
"Okee," zegt hij, "dat is de bedoeling ook, want ik heb een mededeling voor 26 april."
Dit moest even indalen.
"Wát, is het gelukt?" was mijn antwoord
"Ja," zegt hij, "eindelijk bericht, maar mondje dicht!"

Dinsdag, 26 april...

Niets vermoedend ging Peter op pad, compleet met verbandkoffer richting de Lampegiet. Hij zou daar een afspraak nakomen met Wout en Gerda, om bij een behendigheidsparcours voor E. Bikes te staan!
Daar aangekomen sprak hij een kassamedewerker aan met de vraag waar Gerda was, die hem vertelde dat hij even bij de burgemeester verwacht werd! ’n Andere medewerkster begeleide hem naar een ruimte waar een "net" overhemd hing, wat hij even aan moest trekken! Terwijl hij daar mee bezig was, kwam ik (zijn vrouw, Toke) de ruimte binnen.

We werden begeleid naar een ruimte, waar behalve de burgemeester, ook de andere kandidaten zaten die met een lintje bedacht zouden worden.
Een kort moment met de Burgemeester, die ons welkom heette en daar de spelregels van deze ochtend uitlegde.
Toen begon bij Peter het kwartje te vallen!
Hij was er dus ingeluisd, door heel veel mensen die in het complot zaten! 

Daar waren o.a. kinderen, kleinkinderen, zwager, mensen van de EHBO (Wout), mensen van de scootmobielclub, de lagere school van de kinderen (waar hij toch 25 jaar zo rond 5 december als (hulp) sinterklaas optrad! Verder is hij ook nog gezond bezig als trainer en begeleider van de Nordic Walking club van V.A.V.! Daarnaast dus ook actief als (huis) drukker van de SP, terwijl hij niet eens lid is van die partij!!

Foto: Marianne van den Berg

Peter kwam als achtste aan de beurt om (samen met mij) de versierselen in ontvangst te nemen - met de bloemenhulde namens de Gemeente!
De beroepsfotograaf schoot nog de nodige foto’s met de toevoeging dat deze later naar ons toekwamen!

Het talrijke publiek werd richting de hal beneden gestuurd, de gedecoreerden kregen een tasje met de nodige papieren en de mooie doos mee naar beneden, alwaar de familieleden hen stonden op te wachten, met een heerlijk oranje gebakje, koffie en thee naar keuze voor allen die dit feest hadden bijgewoond! In de tas zat ook nog een uitnodiging om morgen vanaf 8.45 uur aanwezig te zijn op een locatie, nabij de Markt om de Aubade bij te wonen ter ere van onze jarige koning (55 jaar) In dit geval mag Peter ook het modelversiersel met lint dragen!


Zie ook:

Reacties

Goed uitgewerkt Jan!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier