h

Bich-Bich: “Kritisch rapport Rekenkamercommissie”

6 april 2007

Bich-Bich: “Kritisch rapport Rekenkamercommissie”

Fatima Bich-Bich heeft in de commissie Werk van 5 april haar complimenten uitgesproken richting de Rekenkamercommissie. Deze heeft bij het opstellen van een rapport over IW4 (de sociale werkplaats) een kritische houding aangenomen, waardoor er goed duidelijk wordt wat er verbeterd dient te worden. Ook de aanbevelingen liegen er niet om.

Bich-Bich: “ Opvallend is dat met name college en gemeenteraad wat afstandelijk zijn ten aanzien van het bewaken van onze eigen rollen. Hoewel het de eerste keer is, dat de SP in de raad vertegenwoordigd is,
trek ik me deze aanbeveling als commissielid natuurlijk ook persoonlijk aan en wil, neem ik aan net als alle andere commissieleden, deze positie verbeteren.”

Ze pleit voor goede beleidskaders waarin niet alleen het financiële overzicht, maar vooral ook de sociale doelstellingen in verwoord staan. “De SP vindt dat de menselijke maat altijd op de eerste plaats dient te komen te staan!” Bich-Bich hamert erop dat er dan vooral gelet moet worden op plaatsing en instroom, die nu nog onvoldoende scoren. “Gevolg: te lange wachtlijsten. Vanavond was er een spreker die vertelde over de situatie van zijn dochter. Hoogbegaafd en veel kwaliteiten, die ontzettend gemotiveerd is om te werken. Echter, ze staat al maanden op de wachtlijst. Wanneer haar uitkering afloopt, dreigt zij in de Bijstand te komen.”

Ook stond ze stil bij het feit dat IW4 een directeur heeft met een dubbele pet. “De Gemeenschappelijke Regeling (GR) heeft immers bepaalde pressiemiddelen om IW4 NV te kunnen dwingen het personeelsbeleid aan te
passen. Maar wat heb je eraan als de voorzitter van de GR en de directeur van de NV eenzelfde persoon zijn?” Bich-Bich liet weten dat de SP zich aansluit bij de conclusie van het Rekenkamerrapport om beide functies door verschillende personen te laten vervullen: “De aanbeveling van het onderzoeksrapport is duidelijk.”

U bent hier