h

SP-Actie: Vacatures voor ouderen

19 oktober 2013

SP-Actie: Vacatures voor ouderen

SP-afdeling Veenendaal heeft op zaterdag 19 oktober vacature-flyers uitgedeeld in het centrum van Veenendaal. Namens staatssecretaris Van Rijn (PvdA; Volksgezondheid, welzijn en sport) ging de partij op zoek naar hulpbehoevende ouderen die hun thuiszorg wilden terugverdienen. De SP deed dit als ludiek protest tegen de kabinetsplannen, waarin staat dat ouderen iets moeten terugdoen voor hun thuiszorg.

Afdelingsmascotte 'Oma Toke' was ook weer van de partij. Van achter haar rollator veegde ze de Hoofdstraat aan - terwijl ze collega-ouderen wierf voor het werk dat Van Rijn voor hen in petto heeft.

De SP is het oneens met de plannen van staatssecretaris Van Rijn. Afdelingsvoorzitter Jan Breur: "In de eerste plaats zijn de dingen die je kunt doen zeer beperkt, als je hulp nodig hebt bij het aankleden. Daarbij hebben we het over de generatie die ons land heeft opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Me dunkt dat deze mensen hun thuiszorg wel verdiend hebben."

Reacties

Ik vond het een leuke een ludieke actie. Toke in haar glanrol word nog eens een keer "filmster". hardstikke leuk. Veel mensen vonden het grappig.

Reactie toevoegen

U bent hier