h

SP organiseert manifestatie 'Jongeren & Cultuur'

9 februari 2014

SP organiseert manifestatie 'Jongeren & Cultuur'

SP-afdeling Veenendaal organiseert op 8 maart een manifestatie rond jongeren en cultuur. Vanaf 14:00u zijn er sprekers en optredens op het Veense horecaplein; voor het (voorlopig gesloten) pop- en cultuurpodium Escape.

Cultuur is, wat de SP betreft, niet alleen 'vermaak', maar ook een goed middel om ontmoeting, verdieping, verbeelding en creativiteit te bewerkstelligen en te stimuleren. Juist voor jongeren is dat erg belangrijk; en daarom vindt de partij het des te erger dat Escape gesloten is.

Op de manifestatie zal onder andere Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk (SP) spreken; lid van de vaste kamercommissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook treden er verschillende Veense artiesten op.

SP-organisatiesecretaris Charlie Passchier: "Een meerderheid van de gemeenteraad wil geen geld steken in deze waardevolle cultuurplek. Ondertussen geven ze wel 2,75 ton uit voor nieuwe stoelen in de raadszaal. Wat ons betreft is dat volkomen onoirbaar!"

Het is niet voor het eerst dat de Veense SP een protestmanifestatie organiseert. Vorig jaar protesteerde de partij tegen het huurakkoord van het kabinet en haar gedogers.

Reactie toevoegen

U bent hier