h

Gemeenteraad steunt 'De Geut'

4 maart 2014

Gemeenteraad steunt 'De Geut'

Afgelopen donderdag is een motie van PvdA, SP en anderen unaniem aangenomen om 'De Geut' zo snel mogelijk open te krijgen. Als dat niet lukt, dan moet er zo snel mogelijk ruimte komen in de wijk, waar de activiteiten doorgang kunnen vinden.

De motie werd ingediend door Marjon Oostveen (PvdA), die met het binnenhalen van de motie haar laatste succes behaalde. Oostveen keert na de verkiezingen niet terug in de gemeenteraad.

Wat de SP betreft verdienen de actievelingen die zich ingezet hebben voor het buurthuis alle lof. Met een petitie en een actieve 'lobby' hebben zij op keurige wijze geknokt voor hun buurthuis. Dit verdient navolging.

De SP heeft de actie ondersteund door een link naar de petitie op de afdelingssite te plaatsen. De partij had er geen seconde bedenktijd voor nodig om zich te melden als mede-indiener van de motie van Oostveen.

Fractievoorzitter Jan Breur: "Het is nog maar een paar jaar geleden dat het Franse Gat kampte met enorme overlast en criminaliteit; er moest zelfs een avondklok worden ingesteld. 'De Geut' heeft een belangrijke rol gespeeld om van het Franse Gat weer een normale, zelfs fijne wijk te maken. Dat moet je niet zomaar weggooien."

Reactie toevoegen

U bent hier