h

Nu meer investeren in sociaal vangnet

7 maart 2014

Nu meer investeren in sociaal vangnet

De gemeente Veenendaal heeft de afgelopen vier jaar niet bezuiningd op het sociale vangnet dat zij minima biedt. Maar met de nieuwe taken die het Rijk op de gemeente afschuift (decentralisaties) zal 'intact houden' niet genoeg zijn; het is tijd om extra te gaan investeren in sociale zekerheid. Dit zei SP-lijsttrekker Jan Breur in de 'zendtijd voor politieke partijen' bij de pubquiz die de PvdA woensdag organiseerde in Brasserie 'de Plantage'.

Geld is er onder andere te halen met een verhoging van de Onroerende Zaak Belasting (OZB). Uit onderzoek blijkt dat 72% van alle Nederlanders bereid is om meer OZB te betalen als daarmee belangrijke voorzieningen overeind kunnen worden gehouden. In Veenendaal is de OZB erg laag, en een verhoging naar het Nederlandse gemiddelde zou een miljoen opleveren. De verhoging zou voor de meeste Veenendaalse huishoudens nog geen tientje per jaar meer kosten.

Met uitzondering van de SGP hadden alle partijen de uitnodiging van de PvdA voor de pubquiz aanvaard. De aanwezige negen partijen kregen tussen de quiz en de uitslag twee minuten 'zendtijd' om hun boodschap voor de komende verkiezingen duidelijk te maken. Na die twee minuten konden er vragen aan de desbetreffende politicus gesteld worden.

De pubquiz zelf was, wat 'Team SP' (Jan Breur en Charlotte Passchier) een stuk pittiger dan het politiek-inhoudelijke gedeelte. Hennie Bos en Peter Beaart hadden erg moeilijke vragen bedacht. 'Team Lokaal Veenendaal' had uiteindelijk gewonnen, waardoor rasliberaal Kees Lochtenberg met de prijs - de verzamelde toespraken van Joop den Uyl - naar huis ging...

Reactie toevoegen

U bent hier