h

Terugblik: Actiejaar 2014

31 december 2014

Terugblik: Actiejaar 2014

Vriend en vijand zullen toegeven dat de SP een actieve partij is. Ook in 2014 trokken de socialisten volop ten strijde. En niet alleen in verkiezingstijd!


 

Zorg

Handtekeningen

Het mooie weer maakte dat 'Oma Toke' zich zonnig had aangekleed bij het verzamelen van handtekeningen tegen de sluiting van verzorgingshuizen. Ook zette SP Veenendaal zich in voor de FNV-actie 'Red de Zorg'.

Dag van de Verpleging

Op 12 Mei, de geboortedag van Florence Nightingale, was het de Dag van de Verpleging. Een mooie gelegenheid om het goede werk van thuiszorgers eens te belonen. Op verschillende plekken deelde SP Veenendaal cadeautassen uit.

Huishoudelijke Ondersteuning

Herindicaties voor Huishoudelijke Ondersteuning waren aanleiding voor Team SP om een onderzoek te doen. Was er wel maatwerk geleverd? Uit de resultaten bleek van niet. Deze resultaten, gebundeld in een rapport, zijn overhandigd aan Wethouder Overduin.

Red de Zorg

De FNV-petitie 'Red de Zorg' mondde uit in een grootse manifestatie in Amsterdam op 8 November. Uiteraard was er hier ook een delegatie van de Veense SP aanwezig.


Werk en Inkomen

Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) zetten de SP vrouwen in het zonnetje, door ze een bloemetje aan te bieden. De SP maakt zich hard voor de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Dit jaar ging de aandacht naar de (thuis)zorg, waar veel veel werkende vrouwen hun baan dreigen te verliezen of moeten inruilen voor een slechter contract.

Dag van de Arbeid

1 Mei is traditioneel gezien de Dag van de Arbeid; een feestdag voor socialisten, vakbondsstrijders en een ieder die zich hard maakt voor de emancipatie van de gewone mens.
Voor SP Veenendaal aanleiding om de mensen van IW4 in het zonnetje te zetten met een aardigheidje...

Bezoek Voedselbank

Hoewel het verschrikkelijk is dat ze nodig zijn, doen voedselbanken goed werk. De voedselbank in Veenendaal 'bedient' zo'n 200 huishoudens. De SP bracht een bezoekje om zich op de hoogte te stellen van alles wat erbij komt kijken.

De Grote IW4-Enquête

'De Grote IW4-Enquête' is het meest uitgebreide onderzoek dat SP-afdeling Veenendaal zelf heeft uitgevoerd. Er waren verschillende vragenlijsten met elk hun eigen thema. Hoewel de uitkomsten niet generaliseerbaar zijn voor IW4 als geheel, tekent zich er toch een substantiële groep werknemers zich in af die onvrede ervaart. De directie van IW4 distantieerde zich van het eindrapport, maar kort na het uitbrengen ervan verscheen er een brandbrief van een groep werknemers, met een zeer pittige inhoud...

Er is Genoeg voor Iedereen; de fabrieken

Foto: Baukje Hiemstra
Foto: Baukje Hiemstra
Foto: Baukje Hiemstra
In het kader van de actie 'Er is Genoeg voor Iedereen' stond Team SP bij de poorten van Lantor en Ardagh.

Er is Genoeg voor Iedereen; winkelcentra

Foto: Baukje Hiemstra
Foto: Baukje Hiemstra
Niet alleen bij de fabriekspoorten, maar ook in 't Dorp en op Het Ronde Erf verkondigde de SP de boodschap dat er genoeg is voor iedereen - zolang de middelen maar eerlijk verdeeld worden.


Verkeer en Vervoer

Parkeertarieven

Toen de parkeertarieven voor het komende jaar zouden worden vastgesteld, was dit voor de SP aanleiding om hierover met het winkelende publiek in gesprek te gaan.


Financiën

Zorggeld: 70.000.000.000

De afgelopen jaren is er maarliefst 70 Miljard aan zorggeld niet uitgegeven aan de zorg. De SP wil deze verkwisting van gemeenschapsgeld aanpakken, en benutte onder andere de krant OUDEREN.NU om mensen hierover te informeren. Deze werden uitgedeeld op het Bruïneplein en het Ronde Erf.


Cultuur, Sport en Recreatie

Mars voor Cultuur

Het was promotie voor het Amateurkunstfestival, en tegelijkertijd een statement voor Cultuur in het algemeen. De Mars voor Cultuur. De SP liet zich hier vertegenwoordigen door fractievoorzitter Jan Breur.

Manifestatie: Jongeren en Cultuur

Tussen al het verkiezingsgeweld in wist de SP toch maar mooi een Cultuurmanifestatie te organiseren, met optredens, sprekers en een protestmars tegen de sluiting van Escape. Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk is er speciaal voor naar Veenendaal gekomen!

Spring in't Park

Om de mensen te bedanken voor de goede uitslagen van respectievelijk de gemeenteraads- en de Europese Parlementsverkiezingen, en om hen uit te nodigen onze partij te versterken, bracht de SP een bezoek aan Spring in't Park, waar flink gefolderd werd.

SP Veenendaal Scootmobiel Toertocht

De SP heeft een voorliefde voor de Scootmobielclub, die zonder hiervoor subsidie te ontvangen een belangrijke maatschappelijke taak vervult. Scootmobielers worden getraind in het gebruik van hun voertuig, en er worden sociale contacten tot stand gebracht. Aanleiding voor de SP om een toertocht te sponsoren. Fractievoorzitter Jan Breur reed mee; voor elke deelnemer was er een cadeautasje.

Zomerfestival Franse Gat

SP-afdeling Veenendaal was dit jaar ook vertegenwoordigd op het Zomerfestival in het Franse Gat. De partij bood diverse activiteiten aan: emmertje gooien, het stellingenbord, de petitie tegen de sluiting van verzorgingstehuizen...
De SP-kraam trok veel bekijks.


Meer terugblikken?

Zie ook:

Reacties

Leuk zulke overzichten. En goed om te zien dat een klein clubje op zoveel fronten met veel plezier actief is.

Dank je wel, Baike! Maar ons kleine clubje mag natuurlijk altijd groter worden...

Reactie toevoegen

U bent hier