h

Verzwegen incident roept vragen op

16 februari 2015

Verzwegen incident roept vragen op

Foto: Elton Wollenberg

Er is een belangrijke gebeurtenis verzwegen in het eindrapport van de Commissie Bezemer. Dit riep vragen op bij de SP; tot onverholen ergernis van de andere partijen.

Na afloop van hun gesprek met de Commissie Bezemer, liep een groep medewerkers de Algemeen Directeur van IW4 tegen het lijf. Dit was niet de bedoeling.
De medewerkers, die bang zijn voor repressailles, voelden zich daardoor genoodzaakt om hun anonimiteit aan te houden. Dit maakt verdere gesprekken met hen onmogelijk.

Zowel in het rapport van de Commissie Bezemer, als in de reactie van het Algemeen Bestuur (de betrokken wethouders), is er met geen woord gerept over deze gebeurtenis.

Voor de SP was dit aanleiding om extra kritisch te zijn. In de raadscommissie deed fractievoorzitter Jan Breur een poging om Wethouder Hollander te bevragen; op het rapport zelf, de reactie van het Algemeen Bestuur, de reactie van de Raad van Commissarissen, de reactie van de werknemers, en de onbedoelde ontmoeting van werknemers met de Algemeen Directeur.

Het bleef bij een poging, want de andere partijen saboteerden zijn bijdrage vakkundig. Aangevoerd door VVD'er Dylan Lochtenberg claimden zij dat Breur's vragen 'buiten de orde' waren en 'over personen gingen in plaats van de inhoud'.

Breur: "Ik probeer naar eer en geweten invulling te geven aan mijn volksvertegenwoordigende en controlerende taak. Als andere partijen vinden dat mijn vragen buiten de orde zijn, moeten ze maar aangeven waar, hoe en waarom zij vinden dat ik buiten het boekje ben gegaan. Kunnen zij dit niet, dan zijn excuses op hun plaats."

De vragen van Breur zijn nu schriftelijk ingediend; antwoord wordt verwacht voor de raadsvergadering van 19 februari a.s.


LEES OOK: de observatie van Baukje Hiemstra; vanaf de tribune HIER.

 

Reactie toevoegen

U bent hier