h

De zes zondagen...

24 april 2015

De zes zondagen...

Zes keer per jaar mag er een buitenevenement op zondag plaatsvinden. Waarom het er zes zijn, zullen we nooit weten. Wel weten we, dat een aanpassing van deze regel onbespreekbaar is...

De SP diende op de raadsvergadering van 23 april een voorstel in, om de beperking van het aantal buitenevenementen op zondag af te halen. De partij hekelt deze regel al zo lang die bestaat.

Fractievoorzitter Jan Breur: "Het aantal van zes is volkomen arbitrair. Daarbij moeten buitenevenementen al aan voldoende eisen voldoen om overlast in te perken."
Dat het aantal van zes buitenevenementen, sinds 2006, nooit gehaald is, sterkt de SP des te meer in de overtuiging dat ze geschrapt kan worden: "Veenendalers zijn prima in staat tot zelfregulatie, en hebben deze regel dus niet nodig."

Onder het voorstel prijkten naast de handtekening van Breur ook die van Kees Oskam (GroenLinks) en Kees van der Voet (Lokaal Veenendaal). Maar daar hield het wel op qua steun; het voorstel werd door een raadsmeerderheid afgewezen.

De coalitiepartijen (SGP, D66, VVD, CDA en ProV) konden hun afwijzing niet anders onderbouwen dan "dat hebben we nu eenmaal zo afgesproken".
Hoewel VVD'er Dylan Lochtenberg benadrukte dat zijn partij de 'Partij van de Afspraak' is, zal het menigeen verwonderen dat de partij die altijd het hoogste woord voert over het schrappen van overbodige regels nu niet thuis gaf...

Foto: A.J. Breur
Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier