h

SP start enquête over zondagopenstelling

15 juni 2015

SP start enquête over zondagopenstelling

Foto: Baukje Hiemstra

SP-Afdeling Veenendaal is een enquête gestart over de eventuele zondagopenstelling van supermarkten. Dit, om te peilen of er draagvlak voor is onder het personeel - een keiharde voorwaarde voor de SP.

Naar verwachting wordt er in september in de gemeenteraad gesproken over zondagopenstelling van supermarkten. De PvdA heeft daartoe een initiatief aangekondigd. Of de supermarkten ook op zondag open gaan, hangt volledig af van de SP.

SP-fractievoorzitter Jan Breur: "In de gemeenteraad zijn er naar verwachting 16 stemmen tegen, 15 stemmen voor, en 2 die hun standpunt bepalen op basis van draagvlak onder de betrokkenen. Die twee, dat zijn wij – de SP."

De sleutel die de SP in handen heeft, draagt de partij middels de enquête over aan het supermarktpersoneel. Breur: "Uiteindelijk gaat het om hun vrije dag. Het is niet meer dan fatsoenlijk om hen hierin een stem – wellicht zelfs de doorslaggevende stem – te geven."

 

naar de enquête

Foto: Baukje Hiemstra

Bijlage: 

Reactie toevoegen

U bent hier