h

Maak werk van het winkelgebied

12 december 2015

Maak werk van het winkelgebied

Foto: Jan Breur

Veenendaal heeft een winkelgebied om trots op te zijn, maar om dat zo te houden moeten de handen uit de mouwen. Dat was de boodschap die SP, en anderen, meegaven aan wethouder Verloop tijdens de consultatie 'Pimp het Winkelcentrum'.

Wat de SP betreft, gaat het eigenlijk niet hard genoeg. Fractievoorzitter Jan Breur had gehoopt dat het college nu met een concreet plan zou komen, in plaats van een vraag naar de gewenste richting.
Breur gaf aan dat het aantrekkelijker maken van het winkelcentrum best wat mag kosten, en dat zou wat de SP betreft kunnen met een verhoging van de OZB.

Met de Vereniging Eigenaren Winkelcentrum Veenendaal (VEWV) is de SP het eens, dat het winkelgebied niet gestimuleerd wordt met het toevoegen van winkelmeters. Er is nu al een overdaad aan winkeloppervlak; met leegstand tot gevolg.
Op het voormalige Raboterrein moet dus geen nieuw winkelpand worden gebouwd; een park op die plek zou beter zijn.

De consultatie had ook aandacht van buiten de politiek; zowel door de Vereniging van Eigenaren 'De Colorant', als door Winkelstad Veenendaal, als door de eerdergenoemde VEWV is gebruik gemaakt van het burgerspreekrecht.
Wethouder Verloop kan aan de slag met de adviezen van hen, en de politieke partijen. Wat de SP betreft, mag dit snel leiden tot een visie en actieplan waar het centrum de komende jaren mee vooruit kan.

Foto: Jan Breur
Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier