h

Open brief COC: Gemeente, hijs regenboogvlag!

30 mei 2016

Open brief COC: Gemeente, hijs regenboogvlag!

Foto: Jan Breur

COC Midden-Nederland heeft aan alle leden van de gemeenteraden en college’s van Burgemeester & Wethouders van 31 gemeenten in de regio Midden-Nederland een open brief gestuurd. In deze brief staat een oproep om tijdens Coming-Out Dag op 11 oktober a.s. de regenboogvlag te hijsen op het plaatselijke stadhuis.

De Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei was voor COC Midden-Nederland de aanleiding om een open brief te richten aan de gemeenteraadsleden en college’s van B&W van de gemeenten Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Blaricum, Gooise Meren, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel.

In de brief roept COC Midden-Nederland, belangenbehartiger is voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT), de raadsleden en gemeentebestuurders op om met elkaar in gesprek te gaan over het hijsen van de regenboogvlag op het plaatselijke stadhuis of stadskantoor op Coming-Out Dag op 11 oktober a.s.

"We hopen dat de brief aanleiding is voor deze gemeenten om na te denken over hun beleid ten aanzien van LHBT. Een gemeente kan hierin een belangrijke rol spelen en een positief signaal afgeven. Ik ben heel benieuwd naar de reacties op onze brief", aldus Simon Timmerman, vicevoorzitter COC Midden-Nederland.

COC Midden-Nederland hoopt dat de brief ook zorgt voor meer aandacht voor LHBT bij onderwijsinstellingen, sportverenigingen en zorgaanbieders binnen deze gemeenten.

In Veenendaal heeft D66 schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders gesteld, naar aanleiding van deze brief.
Vorig jaar, op 29 augustus, vond de allereerste Rainbow Walk plaats in Veenendaal. Aan deze Rainbow Walk deed onder andere een delegatie van de SP mee. Ook Burgemeester Kolff en Wethouder Kundic waren van de partij.

Gelijkwaardigheid is één van de pijlers van de SP. Ieder mens is evenveel waard; ongeacht geaardheid, levensbeschouwing, gezondheid, opleiding, leeftijd, geslacht, afkomst of sociaal-economische positie.

Reactie toevoegen

U bent hier