h

SP steunt College bij Parkeerproef

1 mei 2016

SP steunt College bij Parkeerproef

Foto: Jan Breur

Nadat de gemeenteraad vorig jaar besloot tot een proef met Vrij Parkeren, bleek dit op bezwaar te stuiten van de exploitanten van parkeergarages. Nu moest de gemeenteraad een besluit nemen over deze bezwaren...

Het College van Burgemeester en Wethouders stelde voor om de bezwaren ongegrond te verklaren, en enkele 'reparaties' toe te passen in het besluit van vorig jaar.
Wat de SP betreft is dit een prima voorstel. Immers, de 'parkeerboeren' hebben vooralsnog niet kunnen aantonen dàt ze schade van de proef ondervinden - laat staan hoeveel. Pas als dat is aangetoond, heb je iets om over te praten.

Andere partijen waren het hier echter niet mee eens. PvdA, ChristenUnie en CDA kwamen met een ander voorstel: het besluit uitstellen, en juridisch advies inwinnen.
Wat de SP betreft is dat geen optie. De gemeenteraad heeft al eerder, in maart, het besluit over de bezwaren uitgesteld. Je kunt niet blijven uitstellen; je moet en besluit nemen.

Foto: Jan Breur

Foto: Jan Breur

Reacties

Op 3 maart is het besluit uitgesteld , omdat er nog.geen advies was van de bezwarencommissie. Als is er geen advies is, kan je ok geen besluit nemen. Daarom heeft de raad besloten voor uitstel.

Dat klopt. Dat was ook een goede reden voor uitstel. Echter, daarmee is wel de ruimte voor nog eens uitstellen verloren gegaan.

Nu er een advies is, had de raad wel een besluit kunnen nemen. Nog eens uitstellen was niet nodig geweest.

Reactie toevoegen

U bent hier