h

"Moed." Expositie Boogh op het gemeentehuis

14 juli 2016

"Moed." Expositie Boogh op het gemeentehuis

Foto: Boogh

"Voor creativiteit heb je moed nodig," is een uitspraak van de beroemde schilder Henri Matisse. Die moed tonen de cliënten van Boogh Veenendaal in de expositie in het gemeentehuis van Veenendaal.
De expositie is te bezichtigen tot en met 28 augustus.

Boogh Veenendaal is onderdeel van de stichting Boogh, specialist in begeleiden, behandelen, trainen en re-integreren van mensen met hersenletsel. Met hun expertise en kennis stellen de medewerkers van Boogh samen met de cliënt een passend programma op, met als visie 'Terug in je Kracht'.
Bij Boogh wordt de nadruk gelegd op dat wat mensen nog wel kunnen. Ongeacht welke beperking, heeft de cliënt de regie in eigen hand.

De cliënten van Boogh Veenendaal zijn geïnspireerd door de stelling van Henri Matisse  dat creativiteit moed vergt en bovendien durven zij zich kwetsbaar op te stellen door hun creativiteit te exposeren.
De tentoonstelling MOED biedt een rijkdom aan vormen en technieken.
Er zijn schilderijen te zien, waarin sporen van Matisse zijn terug te vinden, er is keramiek, mozaïek en  ook werkstukken gemaakt van hout.

Ze hebben één ding gelijk: alle werkstukken zijn ontstaan uit de bron van de eigen creativiteit.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.
Meer informatie over Boogh is te vinden op www.boogh.nl

In 2013 voerden de cliënten van Boogh actie voor het behoud van recht op dagbesteding. Voor een terugblik op deze actie, klik HIER.

Reactie toevoegen

U bent hier