h

Commissaris van de Koning Van Beek op bezoek in Veenendaal

24 augustus 2016

Commissaris van de Koning Van Beek op bezoek in Veenendaal

Foto: Dylan Lochtenberg

Commissaris van de Koning Willebrord van Beek heeft op 24 augustus een bezoek gebracht aan de gemeente Veenendaal. Het doel van zijn bezoek aan Veenendaal was om zich te laten informeren over actuele thema’s in de gemeente. En er werd een bezoek gebracht aan Veense ondernemers en het centrum.

Het bezoek van de commissaris van de Koning Willebrord van Beek maakt onderdeel uit van een reeks bezoeken aan gemeenten in de provincie Utrecht. Op 24 augustus ontving burgemeester Kolff de commissaris in het gemeentehuis van Veenendaal.

Bedrijfsbezoek

Commissaris Van Beek sprak met burgemeester Kolff en het college over actuele thema’s in de gemeente, zoals openbare orde en veiligheid, regionale samenwerking en de toekomstplannen van Veenendaal. Er werd een bezoek gebracht aan Koekjesbakkerij Veldt, verkozen tot het vitaalste bedrijf van Nederland. Directeur Kees Pater leidde het gezelschap rond, waarbij thema’s als duurzaam ondernemen, participatie en werkgelegenheid ter sprake kwamen.

Centrumontwikkelingen

Een bezoek aan het centrum van Veenendaal mocht niet ontbreken. Vanaf het Zwaaiplein liepen de commissaris en het college, onder begeleiding van binnenstadsmanager Peter Baten, langs de nieuwe Brouwersgracht richting het stadsstrand. Nieuwe centrumontwikkelingen die laten zien dat Veenendaal bouwt aan de toekomst en een levendig en aantrekkelijke binnenstad. Er werd een bezoek gebracht aan Daisy's Ice, Coffee & More. De jonge eigenaar Thomas Lijten vertelde over zijn ondernemerschap en hoe de gemeente hem bijstond in het verwezenlijken van zijn grote droom. Na een blik in Winkelstad Veenendaal, werd een bezoek gebracht aan de Cultuurfabriek. Mieke van Dijk, directeur van de Bibliotheek Veenendaal, vertelde daar over cultuur Veenendaal. Het bezoek werd afgerond met een informele ontmoeting met de gemeenteraad bij restaurant Stipplein.

"Goed beeld"

Burgemeester Wouter Kolff kijkt tevreden terug op het bezoek van de commissaris van de Koning. “Ik ben alle betrokkenen dankbaar voor hun bijdrage tijdens dit werkbezoek. Ik denk dat we een goed beeld hebben gegeven van ondernemend en cultureel Veenendaal. Daarnaast hebben we een goed gesprek gehad over voor Veenendaal belangrijke thema’s. Ik hoop dat dit werkbezoek bijdraagt aan de goede samenwerking tussen onze gemeente en de Provincie Utrecht. We hebben in ieder geval ons visitekaartje afgegeven.”

Foto: Gemeente Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier