h

Herfstige Coming Out Day opgefleurd door COC

11 oktober 2016

Herfstige Coming Out Day opgefleurd door COC

Foto: Baukje Hiemstra

De herfst is begonnen; de lucht boven Veenendaal is steeds vaker donker en grauw. Zo ook op Coming Out Day (11 oktober), al fleurde de hemel wel iets op toen een delegatie van COC Midden Nederland het gemeentehuis bezocht.

Het bezoek werd afgelegd in het kader van de Regenboogvlaggen Tour, die COC Midden Nederland maakte om het recordaantal regenboogvlaggen te vieren dat gehesen dit jaar werd in hun verzorgingsgebied. In Veenendaal werd de delegatie onthaald door fractievoorzitters Jan Breur (SP), Coby van den Heuvel (D66), Dylan Lochtenberg (VVD), raadscommissielid Eva van der Schoot (PvdA) en wethouder Kundic.

Dat de regenboogvlag vandaag ook in Veenendaal gehesen werd, is allesbehalve vanzelfsprekend. Eerder dit jaar schreef COC Midden Nederland alle gemeenten in de regio aan, met het verzoek om op Coming Out Day de vlag te hijsen. Aanvankelijk wilde het college van Burgemeester en Wethouders hier geen gehoor aan geven, maar onder de druk van een meerderheid in de gemeenteraad ging ze toch overstag.

Met het hijsen van de Regenboogvlag draagt de gemeente uit dat je in Veenendaal mag zijn wie je bent. Vorig jaar gaf de gemeente hier uiting aan door deel te nemen aan de Rainbow Walk. Hierin liepen ondermeer Burgemeester Kolff, Wethouder Kundic, Jan Breur en Dylan Lochtenberg mee.

Foto-impressie

Foto: Baukje Hiemstra

Gemeentehuis Veenendaal; 11 oktober 2016. De regenboogvlag hangt uit...

Foto: Baukje Hiemstra

Foto: Baukje Hiemstra

Ontvangst COC Midden Nederland door de volksvertegenwoordiging.

Foto: Baukje Hiemstra

Foto: Baukje Hiemstra

Het fotomoment

Foto: Baukje Hiemstra

Foto: Baukje Hiemstra

Geschenken: een goed boek en een leuke das!

Foto: Baukje Hiemstra

Reactie toevoegen

U bent hier